HomeVierde klasseFC OegstgeestFC Rijnland stunt tegen koploper Oegstgeest

FC Rijnland stunt tegen koploper Oegstgeest

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De vraag zal het altijd blijven. Heeft Oegstgeest van FC Rijnland verloren of van een beslissing van de scheidsrechter? Niemand, behalve scheidsrechter Sturz uit Zoetermeer, had iets gezien, gehoord of gevoeld. In de 18e minuut gaf hij uit het niets een rode kaart aan Robin Noort, centrale verdediger van de Voscuyl-ploeg.

De ‘dader’: ,,Ik heb absoluut niet na geschopt, zelfs de beweging niet gemaakt. Ik speelde de bal, na een overtreding van die nummer acht van FC Rijnland, snel naar een medespeler. In zijn zienswijze was het een naschoppende beweging waarbij ik bijna de tegenstander zou hebben geraakt. Zelfs die nummer 8 van de tegenstander heeft helemaal niets gezien en gevoeld. Maar hij verpest niet alleen deze wedstrijd voor ons, maar vermoedelijk ook de komende 4 tot 6 weken voor mij. En dat in de kampioensrace”, aldus de teleurgestelde Noort na afloop van een vermakelijke en spannende match ondanks het hobbelige veld.

,,Voor rust beslist zo’n scheidsrechter voor ons de wedstrijd. Na de uitsluiting liepen we achter de feiten aan.” Een begrijpelijke reactie van een teleurgestelde trainer Huig Jan Heeringa. Dat hij zijn ploeg hiermee de hand boven het hoofd hield, getuigt de beschermende woorden over zijn eigen ploeg. Toch mocht hij ook kritisch zijn over zijn team. Met name het tempo bij balbezit dat zijn ploeg aan de dag legde, speelde FC Rijnland in de kaart. Heeringa bezit een absolute 3e klasse waardig team dat vol makkelijk scorende spelers vrijwel elke week de tegenstander de wil op kon leggen. Zelfs met tien man is er nog voldoende kwaliteit om tegenstanders er onder te krijgen.

Alle reacties na afloop ten spijt, gingen alle credits in de eerste helft naar de Morschploeg FC Rijnland. Niet alleen door de numerieke meerderheid, maar door uitstekende individuele acties van met name Effe Yagin en speler/trainer Roberto Escudero, werd er  brutaal een 3-0 voorsprong genomen. Met name het tweede doelpunt was van absolute schoonheid.  Nadat hij zelf  de aanval had opgezet rondde Yagin op sublieme wijze vanaf rand 16 af.  Daarvoor werd ook al vanuit een uitstekende aanval een speler van FC Rijnland in het strafschopgebied ten val gebracht. De penalty werd onberispelijk benut door topscorer Ozan Demirbas.  Alsof het nog niet genoeg was, dribbelde vlak voor rust Roberto Escudero op  Messi-achtige wijze drie spelers van Oegstgeest voorbij, waarna hij good-old Michael de Roode gemakkelijk  liet scoren. Een stuntje was in de maak!

In de tweede helft werd het tempo door Oegstgeest verhoogd doordat de twee wissels, Lennard Leeuwenburg en Steven Gijselman, de ploeg nieuwe impulsen gaven. Dit resulteerde binnen zeven minuten in een stand van 3-2. Doelpuntenmakers waren Danny Wenink (penalty) en Rens van Klaveren (kopbal).

Ruim een half uur restte nog voor de gelijkmaker en de overwinningsgoal. Oegstgeest leek het nog makkelijker te krijgen, toen De Roode ook een rode kaart kreeg van de leidsman. Zonder pardon bleef de arbiter van dienst volharden in het trekken van acht gele kaarten, naast de kaarten van de andere kleur. Dit toch in een niet moeilijk te leiden wedstrijd. ,,Deze wedstrijd was niet veel anders dan op andere zaterdagen voor mij. De wedstrijd was niet grimmig. Ik heb geen moeilijke beslissingen hoeven te nemen”, sprak de boosdoener van Noorts kaart na afloop.

Na de 3-2 werd FC Rijnland met de rug tegen de muur gezet, mede doordat de krachten weg ebden. Karakter, ervaring en vaardigheid van met name Sem Schilthuizen en de rustig blijvende keeper Colin Oudenaarden hielden de geel- groenen op de been.  Zowel Bob den Hollander als Lennard Leeuwenburg  van Oegstgeest schoten nog op paal en lat.  Ondanks tien minuten toegevoegde tijd sleepte de FC de overwinning over de streep.

Adil Harfaoui en Wenink stonden teleurgesteld na afloop buiten de kleedkamer, maar waren blij dat zij a.s. zaterdag dit verlies kunnen rechtzetten tegen nu medekoploper Van Nispen. Oegstgeest moet snel z’n wonden likken omdat de topper van de vierde klasse op hun eigen kunstgrasveld de Voscuyl komende week wordt gespeeld. Het duo meende dat Oegstgeest niet verloren had van hunzelf, maar van de scheidsrechter. Dit was alles bij elkaar iets te overdreven gesteld en deed daarmee FC Rijnland ook tekort!

Een alles bij elkaar vermakelijke vierde-klasse-wedstrijd, die spannend bleef tot aan het laatste fluitsignaal. Strijd, fouten, emoties, mooie acties, fraaie doelpunten, gele- en rode kaarten waren te zien geweest door de 100 fel meelevende supporters van beide partijen. Een middag om bij te schrijven, zeker voor een neutrale toeschouwer. En wat blijft voetbal toch ook een sport van uitersten. Ga maar na, recent gespeeld: KSD/Marine-Oegstgeest 0-13, FC Rijnland-KSD/Marine 2-3, FC Rijnland-Oegstgeest 3-2..

Peter Slingerland (met dank aan assistent Wim Bonarius)