HomeVierde klasseFC OegstgeestOegstgeest blijft vierdeklasser na krankzinnig duel in Den Haag

Oegstgeest blijft vierdeklasser na krankzinnig duel in Den Haag

-

Nacompetitie (derde en vierde klasse)–Vorig seizoen daalde Oegstgeest af naar de kelder van het amateurvoetbal, de vierde klasse. Toen werd het in de nacompetitie in de slotminuten gepasseerd door Linschoten. Dit seizoen was de ploeg van trainer Huig-Jan Heeringa er dus alles aan gelegen promotie af te dwingen. In de reguliere competitie leek er geen vuiltje aan de lucht. De ploeg stond vanaf het begin steevast bovenaan, maar door een paar mindere weken verloor het de koppositie. Het moest dus gebeuren via wederom de nacompetitie. Ditmaal was de opponent Quick Steps uit de hofstad.

Door de eerder gespeelde wedstrijden stond de Haagse ploeg er qua doelgemiddelde beter voor. Oegstgeest moest met minimaal drie doelpunten verschil om terug te keren in de derde klasse. In een zinderend duel leek een stunt in de maak van de bezoekers. Tot een minuut voor tijd leidde de ploeg van Heeringa met 2-5. Een verdwaald zondagsschot verdween in de touwen en gooide roet in het eten. Er moesten dus penalty’s aan te pas komen om een winnaar te krijgen. Quick Steps nam deze serie beduidend beter en zorgde zo voor en ontsnapping en lijfsbehoud.

De ploeg uit Oegstgeest opende sterk. In de openingsminuut veerden de meegereisde supporters al op. Uit een vrije trap werkte Adil Harfaoui de bal op de lat. De toon was gezet en de gastheren waren gewaarschuwd. Enkele minuten later was het wel raak. Na een goeie actie van Harfaoui pikte Bob den Hollander de bal op en rondde, zoals vaker dit seizoen, koelbloedig af. De rood-gelen oogden sterk waardoor de gastheren fysiek hard gingen spelen. Meerdere malen werd er over het randje gegaan, maar de niet best fluitende arbiter van dienst zag hier niets in. De Oegstgeestenaren hadden hier zichtbaar moeite mee en kwamen er voetballend moeilijk uit. Quick Steps zelf creëerde eigenlijk niets, op een poging van Michel van Baaren na.

Het veldoverwicht was voor de bezoekende ploeg, maar halverwege de eerste helft kon VVO weer opnieuw beginnen. Na een individuele actie van Van Baaren werd de geheel vrijstaande Daina Ridderhof gevonden. Snoeihard werkte hij, van net buiten de zestien, de bal in de touwen achter doelman Lucas van der Meij. De pupillen van Heeringa moesten er dus nog een tandje bij zetten. Uit een corner van Harfaoui kwam er bijna weer een hernieuwde voorsprong. Quick Step sluitpost Jeffrey Plugge stond goed opgesteld toen de bal door een eigen verdediger in zijn handen werd gekopt. Na pakweg een half uur spelen werd Den Hollander weggestuurd, had vrije doortocht maar werd gevloerd. Een kaart had hier zeker op zijn plaats geweest, maar tot grote ergernis van alles en iedereen van de bezoekers werd ook hier niets in gezien. Toch kwam de ploeg uit Oegstgeest kort voor rust op voorsprong. Een toegekende vrije schop werd van net buiten het strafschopgebied, in de verre hoek binnen gewerkt door Harfaoui. Een goed uitgangspunt dus voor de tweede helft. Ware het niet dat diep in de blessuretijd van de eerste rondgang Oegstgeest verdediger Steven Apcar de kleedkamer mocht opzoeken met een rode kaart.

Het spelbeeld aan het begin van de tweede helft was onveranderd. Met name Oegstgeest-spits Den Hollander dook meerdere malen gevaarlijk op in het vijandelijke strafschopgebied. Quick Steps zakte verder in en het was wachten op een doelpunt van de bezoekers. Na ongeveer een kwartier spelen leidde een fraaie combinatie tussen Den Hollander en de lichtgeblesseerde Danny Wenink het broodnodige doelpunt in. Na goed kaatswerk werd invaller Mario Gianfiglio gevonden die koelbloedig afrondde.

Lucas van der Meij moest na de aftrap meteen handelend optreden om het terugbrengen van de marge te voorkomen. Ternauwernood wist hij een afstandschot vanaf de middenstip voor de doellijn te houden. Kort hierop wist de Haagse ploeg uit een spaarzame aanval  alsnog de aansluitingstreffer te maken. Vanaf de zijkant vond Jordi Versteeg teamgenoot Struan Ridderhof die bekwaam binnenkopte. Enkele minuten later had Sherano Gerritsen zelfs de gelijkmaker kunnen aantekenen. Ook ditmaal was de goed keepende Van der Meij er als de kippen bij om de bal op te pikken.

Het strijdvaardige Oegstgeest wist kort na dit moment de marge weer op twee doelpunten te brengen. Een afgevallen bal uit een hoekschop kwam terecht bij de gelouterde Roy Dijkstra. Met een bekeken schot scoorde hij in de verre hoek. Het duel werd met de minuut spannender. Zo kreeg Wenink een kans en kopte Hagenaar Ricardo van Gorsel snoeihard op de lat uit een korte corner. De thuisploeg kreeg hierna nog twee honderd procent kansen. Van der Meij hield in deze fase zijn ploeg in de race met twee fabelachtige reddingen. De rood-gelen bleven op zoek naar de bevrijdende treffer. Kort voor tijd was het topscorer Wenink, die met een leep schot zijn ploeg in veilige haven leek te schieten.

Aan de zijlijn ontstond al een klein feestje, wat van korte duur bleek te zijn. Het enige dat Quick Steps nog kon doen was de bal de zestien in pompen in de hoop dat hij goed zou vallen. Dat gebeurde dus ook, de afgevallen bal viel voor de voeten van Daina Ridderhof die met een zondagsschot het net liet bollen. Hierna viel het laatste fluitsignaal waardoor pingels moesten bepalen wie zich de winnaar mocht noemen. Deze bloedstollende apotheose eindigde in het voordeel van de thuisploeg, dat de penaltyserie simpelweg gewoon beter nam. Bij een 3-2 achterstand miste Terry Polet waardoor het lot beslecht was. Feest dus in het Haagse voetbalkamp en grote teleurstelling bij de Oegstgeestenaren.

Oegstgeest aanvoerder Mark Tetteroo over deze zeperd van jewelste: ,,Dit is echt ongelooflijk zuur. Tot een minuut voor tijd sta je op promotie. En dan valt de tegentreffer toch nog. We speelden de tweede helft met tien man, maar in het spel was dat niet te zien. We hebben gespeeld zoals het moest in dit soort wedstrijden. Er was strijd en werklust, maar over negentig minuten bleek het dus niet goed genoeg. Dan moet je de laatste strohalm grijpen door de pingels beter te nemen. Ook daar ging het mis en zo blijven we vierdeklasser. We moeten het verlies nemen en na de zomer onze pijlen richten op een nieuwe competitieronde.”

Quick Steps-Oegstgeest  3-5 (1-2) 3. 0-1 Den Hollander, 22.Daina Ridderhof 1-1, 43.Harfaoui  1-2, 60.Gianfiglio 1-3, 63. Struan Ridderhof 2-3, 71. Dijkstra 2-4, 86. Wenink 2-5,89. Daina Ridderhof 3-5.

Quick Steps w.n.s.

Opstelling Oegstgeest: Lucas van der Meij, Terry Polet, Steven Acpar, Mark Tetteroo, Rens van der Spek (Mario Gianfiglio), Roy Dijkstra (Marijn Polet), Joep van Tulder, Bob den Hollander, Rens van Klaveren (Danny Wenink), Lex Heemskerk, Adil Harfaoui

Foto’s: met dank aan de collega’s van Haaglandenvoetbal.nl