woensdag, april 24, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestOegstgeest boekt eenvoudige overwinning op Hazerswoudse Boys

Oegstgeest boekt eenvoudige overwinning op Hazerswoudse Boys

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Oegstgeest kent een prima start van de competitie. Het wist tot dusverre alle duels in winst om te zetten. Afgelopen zaterdag stond er een thuisduel op het programma tegen Hazerswoudse Boys. Ook ditmaal won de ploeg van trainer Huig Jan Heeringa overtuigend. Het werd 4-1.

Beide ploegen begonnen slap aan de wedstrijd. De bezoekende ploeg probeerde met wat afstandsschoten de score te openen. Tot echt groot gevaar leidde dit echter niet. Na pakweg een kwartier spelen viel de eerste grote kans van de wedstrijd te noteren. Middenvelder Rens Louwers van Hazerswoudse Boys speelde teamgenoot Leo de Ruiter vrij. Zijn poging ging maar enkele centimeters voor het vijandelijke doel langs. Hierdoor werd Oegstgeest wakker geschud en kwam het beter in het spel.

De ploeg uit Hazerswoude werd naar achteren gedrongen en kwam er niet meer aan te pas. Halverwege de eerste helft kwamen de gastheren op voorsprong. Uit een goede actie van aanvaller Bob den Hollander werd Ozan Demirbas gevonden. Met een fraai schot uit de draai opende hij de score. Enkele minuten later was het weer raak voor de rood-gelen. Ditmaal was het Danny Wenink die zijn tegenstander goed uitkapte, waarna hij beheerst binnen werkte. De ploeg van Huig Jan Heeringa kreeg vervolgens genoeg kansen om de score verder op te schroeven. Zo kreeg Demirbas een dot van een kans en zag Roy Elkerbout zijn schot gepareerd worden door doelman  Patrick van der Reest.

Na ruim een half uur spelen moest Oegstgeest met tien man verder. Robin Noort kon inrukken nadat hij de doorgebroken Vito Martens vloerde. De daarop genomen vrije trap werd goed overgetikt door sluitpost Lucas van de Meij. De ploeg uit Hazerswoude wist de man meer situatie niet goed uit te buiten en zag de Voscuijlbewoners verder weglopen. Op slag van rust was het Elkerbout die de score verder uitbouwde.

Na de onderbreking bleef de thuisploeg nadrukkelijk de aanval opzoeken. Het deed zichzelf tekort door de vele kansen die het opgelegd kreeg, niet te verzilveren. Zo kreeg Wenink op aangeven van Demirbas een grote kans, maar de aanvaller wist het net niet te vinden. Ook Den Hollander zag een inzet voor het doel langs verdwijnen. In de tegenstoot kon de ploeg uit Hazerswoude eigenlijk niets uitrichten. Oegstgeest domineerde de wedstrijd maar het ontbrak de ploeg aan de eindafwerking. Kort voor tijd scoorde de thuisploeg toch nog eenmaal. Adil Harfaoui stuurde scherpschutter Wenink weg. Vakkundig omspeelde de spits de keeper en tekende voor zijn tweede treffer van de middag. Diep in de blessuretijd scoorden de bezoekers dan toch nog de eretreffer. Een hard schot van Louwers bleek onhoudbaar te zijn voor Van der Meij. Zo werd de 4-1 eindstand bepaald en kende het team van Heeringa eigenlijk een eenvoudige middag. Oegstgeest staat nu gedeeld eerste met SEV uit Leidschendam. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Haagse Hout, dat met 4-2 won tegen Roodenburg.

Oegstgeest middenvelder Adil Harfaoui over het verloop van de wedstrijd: ,,De eerste tien minuten hadden we het lastig. We waren aan het aftasten hoe zij stonden en in die fase speelden wij niet best. We wisten ons te herpakken en we kwamen goed in de wedstrijd te zitten. De doelpunten vielen makkelijk en we kenden maar weinig weerstand van onze opponent. De 4-1 einduitslag is daarom zeer mager. We hebben zoveel kansen gehad om een grote uitslag neer te zetten. Dat is gewoon doodzonde. Maar goed, uiteindelijk telt de overwinning en houden we de ongeslagen status. Heel goed voor het zelfvertrouwen en met het vertoonde veldspel kunnen we ook door.”

Oegstgeest-Hazerwoudse Boys 4-1 (3-0) 17. 1-0 Demirbas, 20. 2-0 Wenink, 45. 3-0 Elkerbout, 86. 4-0 Wenink, 90+3. 4-1 Louwers. Toeschouwers: 125

Opstelling Oegstgeest: Lucas van der Meij, Lex Heemskerk, Robin Noort, Mark Tetteroo, Steven Acpar, Roy Elkerbout (Steven Gijsselman), Roy Dijkstra (Rens van der Spek), Danny Wenink, Bob den Hollander, Ozan Demirbas (Joep van Tulder).

Foto’s: met dank aan Oegstgeest.