HomeVierde klasseFC OegstgeestOegstgeest stelt na rust orde op zaken tegen Woubrugge

Oegstgeest stelt na rust orde op zaken tegen Woubrugge

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na de puntendeling (2-2)  in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen VV Leiden pakte koploper Oegstgeest in de herstart van de competitie de draad van winnen weer op. Op sportpark de Voscuyl won de ploeg van trainer Huig Jan Heeringa na een stroperige eerste helft uiteindelijk met ruime cijfers van het kwakkelende Woubrugge (5-1).

Danny Wenink was met een zuivere hattrick in de tweede helft de grote man bij de geelhemden. Wenink schoot en kopte zijn ploeg na rust naar een 4-1 voorsprong, waarna de ingevallen Rens van Klaveren met een fraaie treffer de 5-1 eindstand op het scorebord zette. In de eerste rondgang kon de thuisclub het grote verschil op de ranglijst geen moment waar maken. De elf van Woubrugge trainer Koos Disseldorp, met een uitblinkende Shijie Hu, waren in de omschakeling regelmatig gevaarlijk. De gastheren speelden in een veel te laag tempo om de bezoekers echt pijn te doen. Het was dan ook niet verrassend dat de op zich niet onverdiende voorsprong gescoord werd vanuit een dood spelmoment. Steven Apcar kopte knap de hoekschop binnen (1-0). Lang konden de Voscuyl-bewoners niet genieten van de voorsprong. Vier minuten na de openingstreffer kwamen de bezoekers alweer op gelijke hoogte.

Hu aan Woubrugse zijde passeerde binnendoor  a la Arjan Robben achteloos twee Oegstgeestenaren, nadat eerst de uitstekend leidende vrouwelijk arbiter Van der Helm voortreffelijk de voordeel regel toepaste, en schoot knap de 1-1 binnen. Vlak voor rust liet Hu nogmaals zijn klasse zien, vanaf een slordige vijftig meter verraste hij bijna doelman Lucas van der Meij. Kort daarvoor had Wenink zijn ploeg al op voorsprong  kunnen en moeten schieten.

Na de thee speelden de gastheren in een hogere versnelling en kregen handenvol kansen, maar weigerden de trekker over te halen. Het was Woubrugge zelf dat zijn eigen nederlaag vervolgens inleidde. Een strafschop door dom balverlies randje zestien was de oorzaak. Wenink scoorde vanaf de stip de eerste van zijn drie treffers. De titelkandidaat nummer één speelde daarna een gewonnen wedstrijd en had geen kind meer aan de bezoekers. Zeker nadat dezelfde speler de 3-1  keurig binnen kopte vanuit een heerlijke vrije trap van Adil Harfaoui, en even later de 4-1 binnentikte na een prima actie van Van Klaveren. De ook al mooie 5-1 van Van Klaveren was de bekroning van zijn uitstekende invalbeurt.

Wenink na afloop : ,,Het was zeker bij ons in de eerste helft niet best , het tempo was te laag om het die gasten echt moeilijk te maken. We misten een drietal basisspelers,waardoor  het in het begin wel even zoeken was. Na rust lag het tempo veel hoger en dat resulteerde uiteindelijk in de ruime zege. Ik had er voor rust nog wel een paar meer kunnen maken, maar heb het na rust in ieder geval goed kunnen maken. Als we doen wat we moeten blijven doen halen we de titel zeker binnen. We hebben een hechte en prima groep, dat bleek vanmiddag maar weer.”

Trainer Heeringa was over het spel van zijn ploeg in de eerste helft niet te spreken. ,,We kregen wel de betere kansen, maar ik miste vooral scherpte bij mijn manschappen. We dwongen in de eerste helft veel te weinig af, het tempo was te laag.” De trainer was zeker tevreden na rust . ,,Na de 2-1 was het over bij de gasten. Dat we voor de titel gaan hebben we vanaf het begin van de competitie  gezegd. Daar komt geen verandering in.”

Oegstgeest:  Lucas van der Meij,  Maurice Gilliams,  Robin Noort,  Terry Polet,  Steven Apcar,  Mark Tetteroo,  Roy Dijkstra,  Danny Wenink,  Bob den Hollander, Joep van Tulder, Adil Harfaoui.

Woubrugge: Thomas Piket,  Twan van de Geijn,  Chris Verhoef,  Bob van de Geijn,  Mark van der Kolk,  Shijie Hu,  Dennis Boer,  Harry Buntsma,  Marvin Kamping,  Thom Buntsma, Koen van der Weiden.