HomeBekerDistrictsbeker: Voorschoten '97 (zat.) pas na strafschoppen langs derdeklasser

Districtsbeker: Voorschoten ’97 (zat.) pas na strafschoppen langs derdeklasser

-

,,Dramatisch”, zo omschreef Voorschoten-trainer André Lourens het optreden van zijn ploeg in het bekertreffen met derdeklasser ODB. Na een 2-2 stand na 90 minuten bereikten de Voorschotenaren pas via penalty’s (5-4) de laatste 32 van de districtsbeker. ,,Laten we dit snel vergeten, maar hier leren we in ieder geval wel van”, aldus Lourens. ,,We lieten ons te veel intimideren door deze Haagse ploeg. Daar moeten wij als relatief jong team mee om leren gaan.”

In de eerste helft ging aan de kant van de thuisploeg veel mis, waardoor ODB de leiding pakte: 0-1. Vlak na de pauze namen de groengelen het heft in handen. Robin Diets en Kevin Koek bogen de achterstand in de eerste tien minuten om naar een 2-1 voorsprong. ,,We speelden ze helemaal dronken op dat moment, waarna zij ook nog tegen een rode kaart aanliepen. Toen leek het wel gespeeld. In de tussentijd werden er nog twee ‘zuivere’ goals van ons afgekeurd. Dan maken we het onszelf toch nog moeilijk”, vertelde Lourens.

Voorschoten-verdediger Jessin Kharbouch veroorzaakte met nog twintig minuten op de klok een strafschop en pakte met die overtreding ook zijn tweede gele kaart. Beide teams stonden vanaf dat moment ineens weer met een gelijk aantal spelers op veld en de penalty werd ook nog eens benut: 2-2. In de slotfase kon Voorschoten een penaltyserie niet voorkomen. Voorschoten was uiteindelijk vanaf elf meter de betere ploeg: alle vijf strafschoppen werden benut. Bij ODB ging er één mis.

De tegenstander in de volgende ronde van de districtsbeker komt uit de wedstrijd tussen ROAC en OVV, die elkaar woensdagavond treffen. Eerst komt aanstaande zaterdag koploper Die Haghe naar Adegeest. Sem Simonis ontbreekt in die wedstrijd. De verdediger liep in de slotfase tegen ODB een blessure op. ,,Sem werd aardig doormidden geschopt. Dat heb je met fysieke ploegen. Dat zal tegen Die Haghe niet anders zijn”, waarschuwde Lourens.

Bekijk ook: ‘Programma districtsbeker laatste 32’