Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

FC Oegstgeest maakt faam weer waar

ALV artikelbanner
Catsanddogs artikel

Districtsbeker- FC Oegstgeest plaatste zich voor de volgende ronde van deze bekerstrijd. Derdeklasser CVC Reeuwijk werd met een 4-1 nederlaag naar huis gespeeld. Daarmee bewees de ploeg van Huig Jan Heeringa nog maar eens dat het niet enkel succesvol in de competitie kan zijn. Vorig seizoen baarde de toen nog niet fusieclub ook al opzien in de strijd om de districtsbeker en de Rabobank LAV Cup.

De trainer na de fraaie zege: ,,De eerste helft was niet denderend van onze kant. Ik heb mijn ploeg ook halverwege voorgehouden dat we ver verwijderd bleven van ons niveau. Dat heeft de groep uitstekend opgepakt en dus hebben we ons op de bank beduidend meer vermaakt na rust. Natuurlijk is de beker bijzaak en hebben we ons hoofddoel voor de competitie gesteld, maar dat neemt niet weg dat we ook in andere wedstrijden onszelf willen en moeten verbeteren. Als dat dan gepaard gaat met resultaten, is daar niets mis mee. Er is meer balans in het elftal dan vorig seizoen en met de breedte van de selectie zit het ook snor. De keuzes die we op de bank moeten maken zijn lastig, maar dat maakt het voor een trainer ook extra interessant. De focus gaat nu naar de wedstrijd van dinsdag voor de Rabobank LAV Cup (SJC is de tegenstander, red.). We zouden ons als eerste kunnen plaatsen voor de volgende ronde en daar mogen we best trots op zijn als vierdeklasser. In de competitie lijkt het alweer om een strijd te gaan met een andere ploeg (Aarlanderveen, red.) voor wat betreft de titel. Die situatie kennen we inmiddels van de laatste jaren. We leven van week tot week en zien waar we eindigen. Voorlopig is een resultaat als deze mooi meegenomen in elk geval.”

De derdeklasser kwam nog wel op voorsprong, maar nog voor de pauze zorgde Joep van Tulder voor evenwicht. Na de pauze tekende Danny Wenink voor de 2-1 en 4-1. Daar tussendoor had Adil Harfaoui de subtopper uit 3A ook al pijn gedaan. Dit keer kon Heeringa niet beschikken over Daniël Gras. Ook Abel Bormans bleef aan de kant.

Sepa green artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Geco artikelbanner

Van Marwijk artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten