donderdag, april 25, 2024
HomeBekerKagia laat na ruimschoots te winnen

Kagia laat na ruimschoots te winnen

-

Districtsbeker- ,,Een prima voorbereiding en een goede generale telt alleen als we de volgende week de eerste competitiewedstrijd winnen”, sprak Rene Ras zonder onzin. Dat moet dan voor de debuterende Kagia-trainer Rene Ras gebeuren in de uitwedstrijd tegen het Beverwijkse DEM. Bij de Lisserbroekers is men ‘not amused’ over de indeling in West 1. Zeker niet na de belofte van de KNVB om de oranjehemden vijf seizoenen in West 2 te laten spelen. Het uitstapje twee seizoenen geleden naar West 1 was mede door toedoen van Zevenhoven tot stand gekomen. Uitgerekend deze club was zaterdagmiddag de tegenstander in het bekerduel.

De ploeg van Ras won met 3-2, maar de coach was alleen over het spel in de eerste helft tevreden. De nipte zege  deed een spannende wedstrijd vermoeden, maar niets was minder waar. De thuisploeg had geen kind aan de bezoekers maar deed zichzelf veel te kort. Een handvol grote kansen werden aanvankelijk om zeep geholpen. De sterk spelende Tijs van der Schinkel had echter wel de pech dat zijn formidabele inzet (ziedend schot) op de lat uiteen spatte. De gasten, die tweemaal op rij degradeerden, kwamen in het bekertreffen grotendeels tekort. Alleen een afgekeurde treffer (buitenspel) en een gelukkige hakbal die de lat beroerde, waren de enige wapenfeiten van de bezoekers in de eerste rondgang. De dik verdiende 1-0 van Rik Verdegaal kwam overigens gelukkig tot stand.

In de tweede helft had de ploeg van trainer Ras minder tijd nodig om de voorsprong te verdubbelen. Van der Schinkel schoot een aangesneden voorzet fraai binnen: 2-0. De aansluitingstreffer van de gasten, die slordig verdedigen van de thuisclub afstraften, deed de gastheer geen goed. Het antwoord kwam immers weer van de rappe linkspoot Van der Schinkel die amper een minuut na de aansluitingstreffer de marge weer op twee bracht: 3-1. Tien minuten voor tijd viel evenwel de 3-2 uit een prachtige vrije trap waar de bijna werkloze goalie Luuk van Paridon kansloos op was. De treffer bracht de spanning in Lisserboek nog enigszins terug. De rommelige eindfase had het thuispubliek bespaard kunnen blijven als Kagia wat beter met de kansen was omgesprongen. Trainer Ras na afloop: ,,We kregen volop kansen om een grote uitslag neer te zetten. Zeker voor de rust. De tweede helft was van onze kant rommelig.” Ook De Kagia coach vond het vervelend dat zijn ploeg moet uitkomen in West 1.,,Ik ken maar een paar ploegen uit deze afdeling maar het onbekende is juist de uitdaging voor ons. We gaan zeker om de prijzen spelen en zullen dat proberen met leuk en aanvallend voetbal te doen.” Uitblinker Van der Schinkel ziet ook zeker goede mogelijkheden dit seizoen voor zijn ploeg. ,,Dan moeten we enkel wel beter met de kansen omspringen. Het missen van de kansen loopt als een rode draad door de voorbereiding. Maar misschien hebben we de goals bewaard nu het er vanaf volgende week echt om gaat.”

Kagia eindigde met zeven punten uit drie wedstrijden als tweede in de poule. Door een beter doelsaldo werd NSV’46 de gelukkige om door te bekeren. Met meer scherpte voor het doel had Kagia ongetwijfeld wel de volgende ronde bereikt. DEM, de tegenstander van volgende week, vloog eveneens uit het bekertoernooi. VSV werd eerste in poule 18 van groep 2.

Basisopstelling Kagia: Van Paridon, Timmermans, Tibboel, Meiland, Hoejenbos, Hogewoning, Imanse, Sluymer, Verdegaal, Lamboo, Van der Schinkel.