HomeBekerLSVV’70 een maatje te groot voor Sporting Leiden (za): 6-1

LSVV’70 een maatje te groot voor Sporting Leiden (za): 6-1

-

Districtsbeker- Zowel LSVV’70 als Sporting Leiden beseften het belang van de stadsderby van zaterdagmiddag. De roodhemden uit de vierde klasse konden een belangrijke stap zetten in de richting van het winnen van de poule. Voor Sporting gold het tegenovergestelde. Nadat er vorige week werd verloren van Quick Boys, was het vandaag erop of eronder. De derdeklasser begon sterk aan de wedstrijd, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in LSVV’70: 6-1. De grote uitslag was volgens Sporting-trainer Cees van Tongeren niet eens geflatteerd: ,,Het team is zwaar door de ondergrens gezakt vandaag.”

LSVV’70 begon met een goed gevoel aan de wedstrijd. Afgelopen week werd de eerste bekerwedstrijd met maar liefst 10-1 gewonnen bij SV Wassenaar. Dit zorgde voor het vereiste vertrouwen bij de Leidenaren. Deze zaterdag ontbraken er echter elf spelers, wat uitdraaide op de nodige personele problemen. Sporting Leiden was de beter voetballende ploeg in de eerste twintig minuten. Dit leidde tot een aantal kansen, die geen van alle afgerond werden. Halverwege de eerste helft kreeg Sporting zelfs de ultieme mogelijkheid om als eerste op het scorebord te komen. Na een mooie steekpass kon Vincent Donders alleen richting het doel gaan, waarna hij in de zestienmeter werd gevloerd door doelman Dammes Waasdorp. De daarop volgende penalty werd genomen door spits Khalid Sipan. Hij plaatste de bal linksonder, maar zijn inzet werd gepareerd door de sterk keepende Waasdorp.

Op de tribune kwamen de aloude clichés naar voren: ‘als je zelf de kansen niet maakt, kan je erop wachten dat het doelpunt aan de andere kant valt’. En zo geschiedde. Een kleine tien minuten later kreeg LSVV’70 een terechte penalty. De onlangs aangetrokken spits Jurgen Bouwman maakte geen fout, waardoor de thuisploeg met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

De openingsgoal van LSVV’70 was ook meteen het kantelpunt in de wedstrijd. De gastheer kreeg meer overwicht en kon na rust al snel de voorsprong uitbouwen tot 3-0. Ook deze goals werden gescoord door Bouwman, die door zijn lengte nauwelijks de verdedigen was in de lucht. Tien minuten voor tijd kon Sporting nog iets terug doen via Renaldo van de Berg, maar hier bleef het ook bij. LSVV’70 was de gehele tweede helft de betere ploeg en speelde het duel prima uit. Noemenswaardig is nog de vrije trap in de laatste minuut van de blessuretijd, die Jochem van der Graaf zeer fraai in de verre kruising krulde. Hiermee bepaalde hij ook meteen de eindstand.

Van Tongeren was realistisch na de wedstrijd: ,,Van onze kant was het zeer slecht vandaag. Het bekertoernooi was voor ons eigenlijk vorige week al over, Quick Boys verliest geen wedstrijd meer. Desondanks was het voor mij vandaag nuttig om verschillende spelers aan het werk te zien. Ik ben een stuk wijzer geworden wat betreft het komende seizoen. We willen ons handhaven, het liefst natuurlijk eerder dan vorig seizoen.”

De van Oegstgeest overgekomen Bouwman was zeer te spreken over de wedstrijd. De boomlange spits had met zijn vier goals een groot aandeel in de overwinning van LSVV’70: ,,Het ging zeker aardig vandaag. Ik had een zware wedstrijd verwacht, afgelopen week tegen Wassenaar was het wel een ander niveau. Gelukkig gingen we met een voorsprong de rust in en daarna ging het allemaal erg snel. Uiteindelijk werd het zelfs 6-1, meer dan genoeg lijkt me.” Bouwman weet dat het een lastig seizoen zal gaan worden in de vierde klasse: ,,Ik ken de vierde klasse natuurlijk goed door mijn tijd bij Oegstgeest en er zijn genoeg teams die mee gaan doen voor promotie. Maar dat maakt het alleen maar leuk. Voor mezelf heb ik geen uitgesproken doelstellingen, ook niet wat betreft het aantal doelpunten. Vandaag scoorde ik er vier, afgelopen dinsdag drie. Laten we dat volhouden.”

LSVV’70 – Sporting Leiden (za) 6-1 (1-0). 33. Bouwman (penalty) 1-0, 54. Bouwman 2-0, 56. Bouwman 3-0, 77. Bouwman 4-0, 80. Van de Berg 4-1, 90. Van Kessel 5-1, 90+2. Van der Graaf 6-1.

LSVV’70: Waasdorp, van Beuningen, Flippo, Leugering, Van der Meer, Loos (46. Van der Graaf), Baarda, Petersen, Wijnakker, Bouwman, Doornenbal (54. Van Kessel).