HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 5Kagia naar laatste 16 van Rabobank LAV Cup

Kagia naar laatste 16 van Rabobank LAV Cup

-

Rabobank LAV Cup, Poule E-  Derdeklasser Kagia doet het niet alleen in de competitie uitstekend (de Lisserbroekers staan in hun klasse met een straatlengte voorsprong aan kop), ook in de strijd om de Rabobank LAV Cup blijven de mannen van René Ras goede zaken doen. Op het Universitaire Sportcomplex wonnen de oranjehemden dinsdagavond eenvoudig met 2-8 van vierdeklasser Football Factory en zijn door deze zege geplaatst voor de 2e ronde.

Rens Lamboo opende al vroeg in de wedstrijd de score voor de bezoekers, waarna Elwin Kool na ruim een kwartier spelen de 0-2 aantekende. Football Factory deed hierna iets terug via Samuel Drewes (diagonaal schot) , maar direct vanaf de aftrap herstelde Joey van Beelen de marge weer naar twee doelpunten verschil. Het soepel combinerende Kagia, met Jens Gort dit keer onder de lat, liep het laatste kwartier voor rust ruim weg van de gastheren, opnieuw Van Beelen (2x) en Jesper Imanse bepaalden de ruststand op 1-6. In de 2e helft maakte jongeling Thomas van Schie zijn debuut voor Kagia. Na rust zorgde  Rick Verdegaal voor de 1-7, waarna beide ploegen nog eenmaal scoorden ( voor Football Factory Drewes, na een goede voorzet van Gary Person,  en opnieuw Van Beelen, zijn 4e van de avond, voor Kagia), waardoor de wedstrijd in 2-8 overwinning voor de bezoekers eindigde.

Kagia-trainer René Ras na afloop: ,, Ik ben  tevreden over de eerste helft, in de 2e helft was het wat magertjes van onze kant. Maar goed, verder was het een sportieve pot waarin jonge spelers Roy Duivenvoorde en Thomas van Schie prima meekwamen. Nu even wat uitrusten onder de kerstboom, daarna willen we op 12 januari thuis tegen Zwammerdam (laatste poulewedstrijd) de draad weer oppakken, aldus de Kagia-trainer.

Kagia heeft zich door dit resultaat geplaatst voor de volgende ronde.  Zelfs als Kagia de laatste wedstrijd verliest en niet bij de eerste 2 in hun poule eindigt, dan zijn de Kagianen met 9 punten in ieder geval de beste ‘overall’ nr. 3 . Deze plek geeft ook recht geeft op kwalificatie voor de 2e ronde. Football Factory blijft na 3 wedstrijden op 3 punten staan en is uitgeschakeld voor de volgende ronde.