HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 1LAV Cup, poule A: bekerhouder FC Boshuizen wint en plaatst zich voor...

LAV Cup, poule A: bekerhouder FC Boshuizen wint en plaatst zich voor de volgende ronde

-

LAV Cup, poule A- Op een winderig sportpark Duinwetering stond de wedstrijd tussen vv Noordwijk(res) en FC Boshuizen op het programma. Beide ploegen konden zich nog plaatsen voor de volgende ronde. De thuisploeg moest naast de wedstrijd van dinsdagavond dan ook de laatste wedstrijd van AVV Alphen winnen en men zou boven FC Boshuizen en DoCoS eindigen. Voor de ploeg uit Leiden was het de laatste wedstrijd en alleen winst volstond om door te gaan naar de knock-out fase. Daar waar de Noordwijkers in de eerdere wedstrijden nog heel goed konden meekomen met tweedeklassers DoCos, UVS en RCL was de Leidse eersteklasser duidelijk een maatje te groot en werd het uiteindelijk een 1-5 overwinning voor de bezoekers die zich hiermee als bekerhouder plaatsten voor de volgende ronde.

,,Het gaat vandaag ergens om, dus ik verwacht een leuke pot”, sprak Leonard van Utrecht, de coach van de reserves van Noordwijk, vooraf. ,,Daarnaast is het voor ons natuurlijk prima als wij tegen eerste- en tweedeklassers kunnen voetballen, daar worden de spelers alleen maar beter van en dat is ook de reden dat wij bewust voor de LAV Cup hebben gekozen.”

Het vlaggenschip trainde tot 21.00 uur op het hoofdveld, dus de eerste helft werd gespeeld op het ‘gevaarlijke’ kunstgras van veld 2. Na het gebruikelijke aftasten had de ploeg van trainer Jasper de Muijnck optisch een overwicht, maar het waren de Noordwijkers die na een kwartier spelen op 1-0 kwamen. Een bal voorlangs werd goed ingeschoten door Aaron Koeman.

Nog voor de rust bogen de bezoekers de achterstand om. De gelijkmaker werd gemaakt door Stiven Pretel Castillo en de 1-2 kwam op naam van spits Mike Bekooij. Laatstgenoemde maakte een gretige indruk. Zijn terugkeer van een blessure kan wel eens de ‘missing link’ zijn in het voor de winterstop door blessures geteisterde elftal. Ondanks diverse kansen en mogelijkheden werd de rust bereikt met een 1-2 stand en was alles dus nog mogelijk.

De thuisploeg kwam sterk uit de kleedkamer en was het eerste gedeelte van de eerste helft gelijkwaardig aan de tegenstander, maar tot echte grote kansen kwam men niet. FC Boshuizen nam hierna de regie over en stond deze vervolgens ook niet meer af en stapte uiteindelijk met een 1-5 overwinning van het veld af. Alle drie de doelpunten vielen in het laatste kwartier. De bezoekers maakten goed gebruik van het grote(re) veld en van de ruimtes, bleven vanuit de discipline voetballen en gunden elkaar de bal. Het is al eerder ter sprake gekomen maar zo voetballend is er nog veel mogelijk de tweede seizoenshelft. Noemenswaardig is dat het debuut van Joey Zandbergen (per direct overgekomen van Rijnsburgse Boys) met een doelpunt werd opgeluisterd. Hij scoorde de laatste treffer voor zijn ploeg.

De hoofdrolspeler over zijn debuut: ,,Ik train nu ongeveer twee weken mee en ik kan niet anders zeggen dat het tot nu toe uitstekend bevalt”, aldus Zandbergen. ,,Ik ben goed opgevangen en er is zeker een klik met de rest van de groep en de staf. Mijn taak zal voornamelijk zijn om voor stabiliteit en rust te zorgen en volgens mij ging dat vandaag best aardig.” Op mijn vraag of hij verwacht zondag in de basis te staan, lachte hij en sprak zijn blik boekdelen. De eerste naam op het digitale wedstrijdformulier lijkt mij al bekend.

De verliezende coach Van Utrecht kon leven met de verdiende nederlaag. Alleen de manier waarop was wel een reden tot gefronste wenkbrauwen. ,,De eerste helft vond ik dat het best goed stond. We konden het heel redelijk compact houden en maakten er ook echt een wedstrijd van. Ook over het begin van de tweede helft ben ik tevreden, maar daarna zie je dat we en conditioneel nog stappen moeten maken en het kwaliteitsverschil ten opzichte van eerder gespeelde wedstrijden te groot is. De linies worden groter en tegen deze ploeg kom je dan in de problemen en dat zag je uiteindelijk ook wel. Ons doel is om spelers sterker en beter te maken en dat kan niet altijd tegen andere Onder-23 elftallen, maar wel tegen ploegen van dit formaat. Ik hoop dan ook dat wij er volgend jaar weer bij mogen zijn.”

De winnende coach Jasper de Muijnck kon tevreden terugkijken op de wedstrijd. ,,Voor het eerst sinds lange tijd dat we de volle 90 minuten als team voetbalden en dat geeft vertrouwen richting zondag en de rest van de competitie. Ik ben blij dat Bekooij terug is, want zonder anderen tekort te doen is hij wel de kapstok die we in de eerste seizoenshelft node gemist hebben. Daarnaast hebben we met Zandbergen natuurlijk een enorme klasbak binnengehaald en is bijna iedereen weer fit en dat geeft ook weer mogelijkheden.”

Ambitieus als hij is baalde hij wel van het gedrag van enkele van zijn wisselspelers, ,,In de rust was er zelfs iemand die al wilde gaan douchen en ook in de tweede  helft was er wat gemor. Nu bijna iedereen fit is en ik de beschikking heb over een grote groep voor het eerste, moet ik keuzes gaan maken en dan kan ik me voorstellen dat je teleurgesteld bent. Spelers moeten zich alleen realiseren dat we een doelstelling hebben en dat we hier alle spelers voor nodig hebben en dat het clubbelang altijd voorgaat ten opzichte van het eigen belang. En als spelers dit niet kunnen of hier niet in mee willen gaan, dan houdt het wat mij betreft op.” Duidelijke woorden van een trainer die volgend seizoen een paar treetjes hoger actief is bij Kozakken Boys, maar wel met minimaal een prijs afscheid wil nemen.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Thijs Dogterom, een ambitieuze jonge scheidsrechter die de wedstrijd uitstekend tot een goed einde heeft gebracht.

vv Noordwijk (res.) – FC Boshuizen 1-5 (1-2) 16. A. Koeman 1-0, 25. S. Pretel Castillo 1-1, 31. M. Bekooij 1-2, 75. S. Pretel Castillo 1-3, 77. B. Caicedo Mosquera 1-4, 85. J. Zandbergen 1-5.

vv Noordwijk (res.): A. Wijsman, K. Hopstaken, J. van der Niet, L. Duindam, L. Warmenhoven, J. van der Krogt, D. Hoogerwaard, S. Bosma, A. Koeman, J Borsboom, O.Bakiri, L. Hulsebosch, T. Gordijn en R.Binnendijk.

FC Boshuizen: M. Zandbergen, S. Winkelman, H. Bayram, J. Neuteboom, J. Zandbergen, R. Arnoldus, S. Pretel Castillo, M. Gungor, M. Bekooij, G. Muanda, S. Maatoug en F. Blikman.