HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 1LAV Cup, poule A: Reserves Noordwijk doen zichzelf tekort

LAV Cup, poule A: Reserves Noordwijk doen zichzelf tekort

-

LAV Cup, poule A- De kansen om de volgende ronde te bereiken zijn voor de reserves van Noordwijk flink geslonken na de thuisnederlaag tegen de hoofdmacht van UVS (1-2). De withemden speelden op zich een prima wedstrijd, maar lieten vooral in de tweede helft teveel kansen liggen voor een positief resultaat. De ploeg van Steef Roodakkers profiteerde optimaal en is inmiddels zeker van de knock-out fase.

Noordwijk opende gretig en UVS had het daar lastig mee. Een inzet op de lat van de thuisploeg had een beter lot verdiend, maar Jesse Haak kwam dus met de schrik vrij. Ook een lob van afstand leverde net niet het gewenste resultaat op. Geleidelijk aan kwam de tweedeklasser qua spel langszij, maar op kansen moest wel enige tijd worden gewacht. De 0-1 kwam ruim vijf minuten voor rust op het scorebord. William van Vliet werd lichtjes voor de sokken gelopen en Bart van der Weijden benutte de toegekende strafschop. Na een onderhoudende tweestrijd bleek dit ook de tussenstand te zijn.

Na de rust werd er zoals zo vaak in deze cup veel gewisseld. De opvallendste wissel vond plaats aan UVS-zijde. Sem Plezier keerde tijdens de winterstop terug op het oude nest. De verdediger/middenvelder speelde voor de winterstop bij FC Boshuizen, maar kon daar zijn draai uiteindelijk niet vinden. De blauwwitten zijn achter de schermen druk doende om de jongeling speelgerechtigd te krijgen voor de competitieduels.

Noordwijk was in de tweede helft weer een aantal keren gevaarlijk, maar de paal stond de gelijkmaker dit keer in de weg. Na een kwartier was het wel raak. Ruperto Dorothea had een heerlijke pass in huis en voor Sander Bosma was het een koud kunstje om Haak te passeren. Plezier was daarna met een schot van afstand bijna trefzeker, maar Ruben de Miranda kon de bal over kijken.

Bij Noordwijk kwam Lars Duindam in het veld nadat hij vijf maanden afwezig was geweest vanwege een studie in Hong Kong. Even daarna trof de gastheer van dichtbij alweer de paal, maar in die situatie had de scheidsrechter een overtreding gezien van Haak. Huig van Duijn mocht aanleggen, maar alweer werd de paal spelbreker voor het fris spelende Noordwijk.

De gemiste kansen braken de thuisploeg uiteindelijk op. Na lang blessureleed was Thom de Vries weer terug bij UVS en de spits kroonde zich uiteindelijk tot matchwinnaar na een fraaie individuele actie. Marcello Walcott kreeg nog de kans op de 1-3, maar De Miranda voorkwam die treffer. Bij 1-2 bleef het en daarmee kreeg Noordwijk te weinig. UVS kon er niet mee zitten en tankte vertrouwen richting de herstart van de competitie waarin Lugdunum de eerste tegenstander is. Bij de ploeg van Roodakkers zal Berend Verdoes, net als in Noordwijk, ontbreken vanwege een knieblessure. Voor het overige is UVS redelijk op oorlogssterkte, hetgeen niet gezegd kan worden van de groenwitten uit de Kikkerpolder (zie verslag LAV Cup).