LAV Cup, poule B: Ter Leede 2 nipt voorbij Voorschoten’97

Poule B Rabobank LAV Cup
Brasserie VIS artikelbanner
ALV artikelbanner

LAV Cup, poule B- Het tweede elftal van Ter Leede sloot het eerste deel van de competitie af met een zege, maar verloor daarvoor wel drie wedstrijden in de hoofdklasse. Het leverde al met al een vierde stek op en er blijft vertrouwen om mee te kunnen blijven doen met de beteren in deze klasse. Ook Voorschoten’97 ziet nog genoeg mogelijkheden om een top vijf positie te bereiken in de tweede klasse C. De start van de competitie was moeizaam voor de groen-gelen, maar geleidelijk aan kwam er kleur op de wangen van de ploeg van André Lourens en Ronald van Delft.

In de eerste ontmoeting na de winterstop van de LAV Cup maakten de beide ploegen er een evenwichtige wedstrijd van, waarbij de ploeg uit Sassenheim uiteindelijk aan het langste eind trok door een benutte strafschop. Ter Leede zal er nu op zeker bij zijn in het vervolg van het toernooi, terwijl Voorschoten’97 afhankelijk blijft van goede resultaten in de twee laatste duels in poule B.

Bij de tweedeklasser ontbrak aanvoerder Richard Bakker vanwege een buitenlandse voetbaltrip. Ook Hamza Chicki was er onder meer niet bij. Voorschoten’97 doet er alles aan om de aanvaller speelklaar te krijgen voor de herstart van de competitie. Zo kregen enkele spelers  uit het tweede de kans om zich in de kijker te spelen. Ter Leede speelde onder meer met Niels van Veen in de basis. De ex-Rijnvogel pendelt tussen 1 en 2 in. Bas Beijersbergen, ex-FC Boshuizen, speelde op de linkerflank en ook Ronnie Verplancke was van de partij.

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sepa green artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Brasserie buitenhuis

Al na drie minuten hadden beide ploegen kunnen scoren. Eerst ontworstelde Shemiel Constancia zich aan zijn tegenstander en de spits vond Peer van Paasen die de 0-1 op het schoen had. Ruben van de Does pareerde evenwel uitstekend. Luttele tellen later kon Tijn Schoof de 1-0 binnen schuiven, maar zijn inzet ging net naast. Nick Guijt had kort daarop en slippertje van Dirk Hoekstra moeten afstraffen, maar de ex-speler van RCL ging te nonchalant om met een 2 tegen 1 situatie.

Halverwege de eerste helft kwam Van  Veen tweemaal in kasrijke positie om de score te openen. De puntspeler schoot eerst voorlangs en daarna kreeg zijn lob niet genoeg hoogte mee om Stephan van der Niet te kloppen. Van Paasen had daarna een krachteloze inzet in huis en een schot van Ilias Bari verdween naast het doel van Van de Does. Ook Guijt kreeg nog een kans, maar ook nu stond het vizier niet op scherp. Al met al kreeg Voorschoten’97 meer kansen op een voorsprong, maar het niet afdrukken is de ploeg van Lourens en Van Delft ook in competitieverband wel vaker opgebroken.

Ook na de rust bleven kansen niet uit in deze veelal gelijk opgaande tweestrijd. Guijt kreeg voor de 1-0 de grootste kans, maar Voorschoten’97 bleef op de nul staan. Halverwege de tweede helft kregen de bezoekers de rekening gepresenteerd. Mike van der Zon werd op zijn hakken gelopen en de prima leidende arbiter aarzelde niet om de bal op de stip te leggen. Van Veen bleek trefzeker vanaf elfmeter. Niet ver voor tijd kreeg Van der Zon het niet voor elkaar de 2-0 af te drukken, zoals het ook Constancia niet lukte een kopkans te verzilveren.

De overwegend boeiende ontmoeting had zomaar in 2-3, 3-3 of 3-2 kunnen eindigen, maar het bleef dus bij een enkele treffer vanaf de kalkstip. Aan beide kanten werd de wedstrijd als ‘nuttig’ ervaren en voor beide ploegen komen er nog twee kansen in de LAV Cup om verder aan het zelfvertrouwen te werken.

Basisopstelling Ter Leede: Van de Does, Dofferhof, Hoekstra, Van Egmond, Kroon, Verplancke, Driessen, Wajer, Schoof, Van Veen, Beijersbergen.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Simonis, Vonk, Koek, Michel, Bari, Kharbouch, Guijt, Van Paasen, Constancia, Van Dijk.

Powered by:

 

Van Marwijk artikelbanner
Rebel Horeca artikelbanner