donderdag, april 18, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 4LAV Cup, poule D: Koudekerk in slotfase ruim langs UDO

LAV Cup, poule D: Koudekerk in slotfase ruim langs UDO

-

LAV Cup, poule D- Koudekerk heeft de eerste drie punten in poule D binnen. UDO werd het slachtoffer van de dadendrang van de manschappen van Ronald Rosdorff en blijft nog wel puntloos in dit toernooi. De uiteindelijke 6-1 was wel erg ruim bemeten, want de ploeg van Nikivor van Rijn kreeg genoeg kansen om de thuisploeg meer pijn te doen. Toch konden beide trainers (gematigd) tevreden zijn. Koudekerk tankte wat vertrouwen richting de competitiestart en heeft in 3A nog genoeg te doen om weg te komen van de onderste plaatsen. UDO liet weer eens zien best leuk te kunnen voetballen, maar bevestigde onbedoeld weer eens dat scoren de achilleshiel blijft.

Koudekerk leek een eenvoudige middag tegemoet te gaan. Amper gestart werd de voorsprong al bewerkstelligd door Yvar de Groot. Een boogballetje was Dave van Leeuwen te machtig. UDO leek niet onder de indruk en wilde vrijuit voetballen in deze vriendschappelijke ontmoeting. Het leverde na tien minuten de gelijkmaker op, waar geheel Koudekerk rekende op annulering van de treffer vanwege buitenspel. Jailson de Barras maalde er niet om klopte doelman Tony van Ooij.

Kort na de 1-1 kreeg Jorin Roosenbrand, die Giovanni Lancel verving in de punt, een grote kans op de 2-1. Een hernieuwde voorsprong bleef uit en aan de overkant vuurde Ruben Hoogkamer van afstand net over. Later kreeg de buitenspeler een schietkans, maar deze inzet was krachteloos. De derdeklasser kwam tien minuten voor de pauze weer op voorsprong. De Groot hield het overzicht en vond Kevin Veltman. Weer Hoogkamer kreeg kort voor de rust een uitgelezen kans om zijn ploeg andermaal op gelijke hoogte te brengen, maar Van Ooij redde bekwaam. Een minuut voor rust werd het alsnog 3-1 door een eigen goal van een UDO-verdediger.

Aan de kant van de bezoekers werd na rust massaal gewisseld en UDO oogde fris en bleef de aanval zoeken. Het leverde diverse gemiste kansen op of Koudekerk kwam goed weg omdat de eindpass niet goed was bij de geelzwarten. Bert Juffermans kwam het dichtst bij een aansluitende treffer, maar zijn vrije trap belandde op de binnenkant van de paal.

Ook bij Koudekerk kwamen verse spelers in het veld en de rentree van Bas van Heerdt en Sydney de Schepper deden Rosdorff en de aanhang van de thuisclub glimlachen. Het tweetal maakt de withemden voetballend beter en of het direct te maken had met de inbreng van het tweetal valt te bezien, maar feit was wel dat de nummer tien uit 3A alsnog ruimschoots uitliep. Eerst kegelde Jorin Roosenbrand hard raak en kort daarop rondde Rik Vogels overtuigend af na een fraaie aanval van de thuisploeg. Daarmee was de koek nog niet op. Ook Fabian Roosenbrand pikte zijn goaltje nog mee en daarmee werd de marge alsnog vergroot tot vijf doelpunten.

UDO kreeg zo een oorwassing en dat verdiende de ploeg van Van Rijn eigenlijk niet, want Koudekerk was niet heer en meester geweest. Het deerde de beide trainers niet. Er was weer ritme opgedaan en beide ploegen hadden elkaar de ruimte gelaten om te voetballen. Dat was uiteindelijk belangrijker dan het resultaat. UDO is nog niet geheel uitgeschakeld, maar overleving lijkt wel ver weg. Koudekerk speelt ook nog tweemaal en kan zich zeker nog plaatsen. Een plek bij de eerste drie in deze poule betekent knock-out fase.

Basisopstelling Koudekerk: Van Ooij, Randraat, Weijman, Van den Berg, F.Roosenbrand, Wildschut, Van der Zwet, De Groot, Veltman, J.Roosenbrand, Vogels.

Basisopstelling UDO: Van Leeuwen, L. Franken, Van Moorsel, Van der Maat, M.Franken, Juffermans, De Barras, Bakker, De Bruijn, P.Franken, Hoogkamer.

Foto’s: met dank aan Ron van Welzen.