Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

LAV Cup, poule D: VVSB maatje te groot voor UDO

Rumling bouw artikel
Duke of Oz artikel

LAV Cup, poule D- VVSB was zaterdag toe aan de tweede wedstrijd en moet dus nog drie keer spelen in de poulefase. Vooralsnog is de vierdeklasser nog volop in de race door gisteren in die tweede wedstrijd gedecideerd af te rekenen met het puntloze en nu uitgespeelde UDO. Rob Jonkman zag zijn ploeg met 6-0 winnen, waarbij de doelpunten eerlijk werden verspeelde over de speelhelften.

Jonkman: ,,Ik kan mij niet heugen dat we een keer in de problemen zijn geweest. UDO kreeg naar ik meen eenmaal een hoekschop, maar dichterbij kwamen zij niet. Wij dicteerden en speelden bij vlagen goed voetbal. Wel begreep ik dat zij vier belangrijke spelers misten en dat was voor hen te veel. Dit zijn voor ons mooie testwedstrijden en in die zin kijken we uit naar FC Rijnland, ASC en Koudekerk. Dat zijn derdeklassers en mooie graadmeters. Wel moeten wij nog twee duels plannen en het is allemaal wat krap omdat we ook spelen met O23. Maar het zal vast goedkomen. Voor nu was dit een prettige opwarmer voor onze eerste competitiewedstrijd tegen Football Factory.”

Collega Nikivor van Rijn kon beamen dat een aantal sterkhouders ontbraken. ,,Wij kampen met wat blessures en griepgevallen. Daardoor misten we onder meer Joost den Hollander, Bert Juffermans, Pascal Franken en ook over Elroy van der Hooft konden we nog niet beschikken. Dat alles is even teveel voor ons. Toch konden we ze tot tien minuten voor rust op 0-0 houden, maar na de 1-0 speelden we een verloren wedstrijd. Wel moet ik zeggen dat de eerste twee tegengoals niet nodig waren. Een verkeerde terugspeelbal en een strafschop. De derde was wel een prima doelpunt van VVSB.”

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Brasserie buitenhuis
Sepa green artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

Rick Koeckhoven, Jaap Aartman en Fadil Sukurica zorgden voor de ruststand. Opnieuw Sukurica en tweemaal Berend de Jong bepaalden de eindstand. In competitieverband won VVSB eerder met 0-3 in Oegstgeest. Jonkman: ,,UDO kon het enige tijd opbrengen om compact te spelen en in die fase waren ze stug. Het was wachten op de 1-0 en daarna gingen wij steeds makkelijker spelen. Hier kunnen we verder mee. We hebben trek in de tweede seizoenshelft.”

Van Rijn: ,,Binnenkort zijn we weer compleet en dan gaan we zeker punten pakken in de competitie. We starten met Roodenburg. We speelden nog niet tegen ze dit seizoen. Van vorig seizoen hebben we nog wat goed te maken. Eenmaal verloren we nadat we zelf twee grote kansen om zeep hadden geholpen om op 2-0 te komen en in de andere wedstrijd werd het gelijk en daar zat toen ook meer in.”

Rabobank BP blokbanner

Slingerland artikelbanner
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten