HomeSportiff LAV Cup 23-24Lugdunum wint van zondagtak Voorschoten ’97 en treft onder meer buurman UVS

Lugdunum wint van zondagtak Voorschoten ’97 en treft onder meer buurman UVS

-

Rabobank Cup, knock-out fase- Beide ploegen, Voorschoten’97 (zo) en Lugdunum verloren afgelopen weekend hun competitiewedstrijd. Konden de Voorschotenaren zich oprichten na de gevoelige tik die ze van Wilhelmus kregen (6-2 nederlaag) en hoe kwamen de door blessures geteisterde Kikkerpolders voor de dag na een serie mindere wedstrijden? Na een open wedstrijd met een groot aantal kansen was het uiteindelijk de ploeg van Jan Wansink, Henk de Cler en Henk Kersten die verdiend met een 0-2 zege de volgende ronde binnenstapt en daar naast de winnaar van FC Boshuizen tegen Oegstgeest ook buurman UVS treft.

De beginfase kenmerkte zich door het gebruikelijke aftasten, waarbij het spel op beide helften werd gespeeld. Na verkeerd uitverdedigen van de thuisploeg mocht Lugdunum na ongeveer tien minuten een vrije trap nemen maar dit leverde geen resultaat op. Halverwege de eerste helft werd, binnen een tijdsbestek van een aantal minuten, doelman Kevin Wassenaar van Lugdunum twee keer getest. Het eerste schotje van Voorschotenaar Frank van den Heuvel kon Wassenaar niet in verlegenheid brengen, de inzet hierna kon ternauwernood tot hoekschop worden gepareerd. In de fase hierna had Lugdunum het betere van het spel, via korte combinaties probeerden zij voor gevaar te zorgen daar waar de thuisploeg veelal de lange bal hanteerde. Gevolg hiervan was dat het veld wel heel erg lang werd, met een blok achterin en een aantal spelers voorin. Beide speelstijlen leverden over en weer wat kansjes op, beide keepers stonden hun mannetje en zorgden ervoor dat hun doel schoon bleef.

Tien minuten voor het rustsignaal had Leidenaar Martijn van Leeuwen een tweetal goede acties, bij de eerste toucheerde hij de bal tegen de buitenkant van de paal en bij de tweede actie was het eindresultaat een corner. De eerder genoemde Van den Heuvel van de groen-gelen vestigde voor rust nog twee keer de aandacht op zich, de eerste keer door wel een heel erg kort lontje te hebben en notabene een gele kaart wegens praten te ontvangen terwijl hij de vrije trap meekreeg en vlak voor rust schoot hij de bal in vrijstaande situatie tegen doelman Wassenaar aan. Omdat ook Bilal Karashin van de groenhemden, overigens gisteravond volledig in het donker gestoken, de bal in de handen van Van der Mijn schoot werd de ruststand bereikt met een brilstand. Een saaie 0-0 was het zeker niet, dat beloofde dus nog wel wat voor de tweede helft.

Beide ploegen hadden in de rust een aantal wissels doorgevoerd en het was Lugdunum dat na tien minuten op voorsprong kwam. Een niet geheel onhoudbare vrije trap van Mo Abagnale de Capris werd nog aangeraakt door de in de rust ingebrachte keeper Mitchel Donders, maar zorgde uiteindelijk voor een 0-1 tussenstand. Na dit doelpunt kroop Voorschoten ’97 wat meer uit haar schulp, dit resulteerde in een inzet net over van Van den Heuvel en een schot van afstand van captain Niels van den Berg welke door Wassenaar met een hand werd gepareerd tot corner. Na een minuut of twintig was het Sandjai Gajadien die met een fantastische actie en een dito schot van een meter of 25 de 0-2 op het scorebord zette. Was de wedstrijd gespeeld of kon de thuisploeg nog verandering in de stand aanbrengen? In het laatste gedeelte van de tweede helft kregen de Voorschotenaren nog enkele dotjes van kansen, zelfs een poging vanaf een meter van de doellijn eindigde over de ballenvanger en ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd maar er veranderde niets meer aan de score. In een uiterst sportieve wedstrijd, welke uitstekend werd geleid door ervaren rot in het vak Rene Sinke, bereikten de Leidenaren de volgende ronde.

Henk Kersten, teammanager van Lugdunum gaf na afloop aan ,,Heerlijke pot vandaag tegen een tegenstander die ook genoeg kansen heeft gehad in een uiterst sportieve wedstrijd. Ook de scheidsrechter van dienst wil ik een compliment maken, voelde de wedstrijd perfect aan en had een prettige manier van leiding geven en communiceren. Na een aantal mindere resultaten van onze kant is het bereiken van de volgende ronde en het spelen van zeker nog twee leuke potjes voor ons natuurlijk mooi meegenomen en ik hoop dat de ploeg hierdoor weer wat vertrouwen krijgt. Het is te hopen dat iedereen binnenkort weer fit is want we zullen iedereen hard nodig hebben. We hebben al een periodetitel op zak, en hebben ook al een flink aantal punten verzameld maar we zijn er nog niet. Ik verwacht dat we nog wel twee overwinningen nodig hebben om veilig te zijn”.

De focus van de mannen van trainer Huib van Oostrom Soede kan volledig op de competitie en dan met name op de derde periode. De eerste wedstrijd hierin van aanstaande zondag is geen makkelijke opgave, want dan komt de ongenaakbare koploper SVV op bezoek. Lugdunum wacht in de volgende ronde van de Rabobank LAV cup een prachtig affiche met in ieder geval een wedstrijd tegen buurman UVS en kan aanstaande zaterdag ook vol aan de bak als het op bezoek gaat bij RCL.

Spelers Voorschoten ’97 : Van der Mijn, Adriaanse, Van den Berg, Oerlemans, Mulder, Elligens, Hilders, Van den Heuvel, Van der Veldt, Nikic, Donders, Ton, Van Beest, Kloeke, Van der Born, Hogewoning.

Spelers Lugdunum : Wassenaar, Berdai, Karasahin, Brandt, Latifi, Chahine, O. Isitir, Vrede, N. Atif, Van Leeuwen, C. Isitir, Gajadien, Abagnale de Caprio.