HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 1Rabobank LAV Cup, poule A : Efficiënt Katwijk 2 geeft TAVV...

Rabobank LAV Cup, poule A : Efficiënt Katwijk 2 geeft TAVV het goede voorbeeld (3-6)

-

Rabobank LAV Cup, Poule A-  TAVV komt dit seizoen in de competitie moeizaam tot scoren. In de eerste acht wedstrijden wisten de Ter Aarders slechts 6 keer het vijandelijke net te treffen. In de dinsdagavond gespeelde poulewedstrijd voor de Rabobank LAV Cup tegen Katwijk 2 was dit euvel in de eerste helft nadrukkelijk zichtbaar. De Ter Aarders stonden voor rust liefst drie keer oog in oog met de Katwijk-doelman, maar wisten daarvan niet te profiteren. De Katwijkers wisten wel raad met de geboden mogelijkheden en liepen nog voor de pauze uit naar een 0-4 voorsprong( via doelpunten van Fabio Korndorffer(2x), Mike van de Ban en Matthias van Beelen), voordat Mitch Keijzer namens de thuisploeg scoorde en de teams met een 1-4 stand gingen rusten.

In de 2e helft stond het vizier bij TAVV wel op scherp en wist de thuisploeg via Kevin van Wijk en de van een blessure teruggekeerde Donny van der Neut 2x te scoren. Omdat de bezoekers ook nog 2x het doel troffen (Jelle van den Oever en opnieuw Korndorffer, die als rechtsback een valse hattrick liet noteren) eindigde de attractieve wedstrijd in een 3-6 zege voor Katwijk 2

TAVV-trainer Frenk van der Kleij na afloop: ,,Katwijk 2 is een prima ploeg en zij benutten in de eerste helft wel hun mogelijkheden, waar wij dat nalaten. In de 2e helft scoren we gelukkig nog wel 2 keer en lieten we in ieder geval onze koppies niet hangen na een 0-4 achterstand. Ik heb vanavond zeker lichtpuntjes gezien, hopelijk kunnen we de goede dingen van vanavond meenemen naar de wedstrijd van komende zaterdag tegen DSO.”

Katwijk 2-trainer Jonathan Jonk is vooral blij met de weerstand die zijn ploeg krijgt in de strijd om de Rabobank LAV Cup. Katwijk 2 is in hun competitie de ongenaakbare koploper van de reserve 1e klasse,  met 8 gespeeld en 24 punten ligt gemakzucht dan op de loer. Jonk:,, We moeten in onze poule nog spelen tegen goede teams als Ter Leede 2 en UVS, hoe sterker de tegenstander des te beter voor ons. In de competitie gaat het ons soms te gemakkelijk af, daarom zijn potjes tegen sterke teams in de Rabobank LAV Cup belangrijk voor ons’’, aldus Jonk.

Door dit resultaat staat Katwijk 2 na 2 gespeelde wedstrijden op 6 punten. Voor TAVV was de wedstrijd tegen Katwijk 2 hun eerste poulewedstrijd, zij staan dus nog op 0 punten.