HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 1Rabobank LAV Cup, poule A: UVS wint vermakelijke stadsderby van Sporting

Rabobank LAV Cup, poule A: UVS wint vermakelijke stadsderby van Sporting

-

Rabobank LAV Cup, poule A: Het Leidse onderonsje tussen UVS en Sporting is een prooi geworden voor de tweedeklasser. De derdeklasser stond halverwege al met 3-0 achter, maar kwam nog serieus terug tot 3-2 en zelfs de gelijkmaker hing even in de lucht. In de slotminuut brachten de blauw-witten de marge op twee. UVS is nog volop in de race voor de eerste twee plaatsen, terwijl Sporting hoogstwaarschijnlijk klaar is na vier gespeelde duels.

Als ‘ronduit vermakelijk’ kon de derby worden omschreven. Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de beide teams zien vol voor de winst te gaan. Logisch ook. Veel spelers kennen elkaar goed en dus was het een wedstrijd ‘om meer’. Na de vriendelijke schouderklopjes en knuffels vooraf ging het spel meteen op de wagen met al snel een kans voor Bart van der Weijden namens UVS en aan de overkant Soufiane Boukhidous, die aan het begin van het seizoen nog kortstondig actief was voor de thuisploeg. Kort daarop mikte Gökhan Yazici maar net over en zo was de toon gezet.

Na ruim tien minuten was het raak voor de ploeg van Steef Roodakkers. Daan van der Zwaan knikte fraai binnen. Nog geen drie minuten later strafte Ayoub El Houari een foutieve terugspeelbal af en weer vier minuten later leek Sporting Leiden al op apegapen te liggen. Een fraai een-tweetje werd keurig afgerond door Van der Weijden. UVS combineerde vervolgens vlotjes en er volgden nog meer kansen, maar Danny van Leeuwen hield de schade verder beperkt. Op slag van rust verzuimden Boukhidous en Ronald Mink de achterstand te verkleinen.

Na de rust klom Sporting meteen terug in de wedstrijd door een benutte pingel van Mink na een handsbal bij de gastheren. Boukhidous verplichtte de ingevallen doelman Glenn Sloos tot een formidabele redding in de bovenhoek en nu kwam Sporting veel georganiseerder voor de dag. UVS combineerde minder vlot en moest ook de 3-2 toestaan, dit keer na een verkeerde terugspeelbal van Ruben Leugering waarbij Thijs Bonte zijn dankwoord kon uitspreken voor deze ‘geste’.

In het slotkwartier kregen de bezoekers kansen op de 3-3. Sloos kon dat met prima keeperswerk voorkomen en zo rolde de prestigestrijd toch uit in het voordeel van UVS. Na een sterke actie van Van der Weijden bepaalde Berend Verdoes de eindstand op 4-2.

Beide ploegen gaven, na een sportief duel, met hun optreden kleur aan het toernooi, mede mogelijk gemaakt door het optreden van scheidsrechter Sinke. Voor UVS was het weer eens lekker om vaker dan eenmaal te scoren zoals dat vaker is gebeurd in competitieverband en Sporting bewees na de rust dat de ploeg absoluut mogelijkheden heeft om ver te komen in de strijd om de promotie uit de derde klasse.

Spelers UVS: Haak, Van Oostenrijk, Spierdijk, Hoogkamer, Salah, Leugering, El Houari, Ait el Houssi, Van der Weijden, Walcott, Van der Zwaan, Verlaan, Verdoes, Sloos.

Spelers Sporting: D.van Leeuwen, Heemskerk, K.Maaskant, D.Maaskant, Brandt, Mink, Abassi, Karpuz, Boukhidous, Yazici, Berdai, Bonte, Habraken, Kalangu, F. van Leeuwen, Van Wanrooij