Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Rabobank LAV Cup, poule B: FC Oegstgeest laat Lugdunum kansloos

Catsanddogs artikel
Brasserie Park

Rabobank/LAV Cup (poule B)-Opnieuw maakte FC Oegstgeest de faam waar om het leven van hoger geklasseerde clubs zuur te maken. Met maar liefst 1-5 ging de derdeklasser er met boter en suiker in tegen de bezoekers uit de vierde klasse. Timo Lichtenbeld, verdediger bij Oegstgeest, kwam met een verklaring die zo langzamerhand bekend in de oren klinkt: ,,Het eerst kwartier is het afwachten geblazen voor ons: hoe hoog ligt het tempo van de tegenstander? Hoe combineren ze? Hoe zit het met de individuele kwaliteiten? Dan blijkt iedere keer dat we op wij op zijn minst mee kunnen en uiteindelijk zelfs beter zijn. Dat zag je vorig seizoen bij FC Boshuizen, vorige keer uit bij RCL en nu weer bij Lugdunum. Laten we eerlijk zijn, vanaf het tweede deel van de eerste helft waren we de bovenliggende partij en uiteindelijk bleek het een vrij simpele zege. Dat Lugdunum best een leuke pot kan voetballen bleek in het begin. Dat hielden ze niet vol en dat was onze verdienste denk ik.”

Roberto Escudero, trainer va de groenwitten beaamt de woorden van Lichtenbeld: ,,Een half uur lang deden we goed mee. Toen vielen de doelpunten en was het in feite over bij ons. Misschien ook omdat we die goals wel héél makkelijk weggaven.” Daar is geen woord van teveel gezegd. De 0-1 ontstond na knullig balverlies in de defensie van de ploeg uit de Kikkerpolder en bij de 0-2 ging keeper Fatih Kicac gruwelijk in de fout. Het leek of hij inschatte dat de vrije bal van Adil Harfaoui naast zou gaan. Het leer verdween echter in de uiterste hoek. Na de 0-3 maakte Ozan Demirbas via een penalty nog de 1-3, maar niemand had het idee dat dit tot een slotoffensief van Lugdunum zou kunnen leiden. De bezoekers scoorden zelfs nog twee keer waarbij de laatste van Lars van Bommel  erg fraai was.

Escudero is zowel teleurgesteld in het resultaat als in zijn spelers: ,,We hebben geen tweede elftal en in heb vandaag alle beschikbare spelers van de selectie een kans gegeven. Dat is me niet meegevallen. Ik had qua inzet, vechtlust en voetballend vermogen meer verwacht. Maar goed, we hebben een hele jonge selectie en hier leren we alleen maar van.” Bij Lugdunum ontbraken bij de aftrap de gebroeders Isitir en de relevatie van het seizoen Marouan Boukhidous en na de rust bleven routiniers Martijn van leeuwen en Houssin Bezzai ook nog eens aan de kant. Het ontbreken van deze sterkhouders kwam de prestatie van de groenwitten zeker niet ten goede.

Sport2000 artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Sepa green artikelbanner

FC Oegstgeest doet het (weer) goed in dit toernooi en lijkt een plek in de tweede ronde niet meer te kunnen missen. Voor Lugdunum is het vermoedelijk over en krijgt de selectie nog twee keer de kans te laten zien dat er wel degelijk meer potentie in de groep zit dan het vandaag liet zien.

Lugdunum-FC Oegstgeest 1-5 (0-2). 30. Bormans 0-1, 42. Harfaoui 0-2, 63. Bormans 0-3, 68. Demirbas 1-3, 75. Van Vliet 1-4, 87. Van Bommel 1-5.

Basisopstelling Lugdunum: Kicac, Deriouehe, Dijkhuizen, Atif, Arash Latifi, Blazquez, El Ouath, Omed Latifi, Van Leeuwen, Absalem, Bezzai.

Baasisopstelling FC Oegstgeest: Messemaker, Lichtenbeld, Solleveld, Gianfiglio, Boersma, Harfaoui, Schadé van Dooren, Nieuwenburg, Bormans, Wenink, Van Bommel.

Brasserie meelfabriek
Van Marwijk artikelbanner

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten