HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 3Rabobank LAV cup, poule C : Jonkies Rijnsburgse Boys winnen van leeftijdgenoten...

Rabobank LAV cup, poule C : Jonkies Rijnsburgse Boys winnen van leeftijdgenoten Quick Boys

-

Rabobank LAV cup, poule C- Gisteravond stond er in de gemeente Katwijk een heuse derby op het programma, Rijnsburgse Boys O21 ontving Quick Boys O21. In een leuke gelijk opgaande wedstrijd was het de thuisploeg die met 4-2 won, een uitslag die volgens beide trainers net zo goed andersom had kunnen zijn. Het maakt de stand er in deze poule wel spannender op, alle ploegen staan op drie punten na twee gespeelde wedstrijden.

Het voetbal aan de kant van Quick Boys zag er in de beginfase wat verzorgder uit, zonder overigens echte kansen te creëren. Via de omschakeling kwam de thuisploeg eigenlijk vanuit het niets op een 1-0 voorsprong, hierna waren de bezoekers het even kwijt en werden binnen een paar minuten door een persoonlijke fout achterin bij de Rijnsburgers in het zadel geholpen. Quick Boys was weer terug in de wedstrijd, sterker nog er waren in het restant van de eerste helft nog een aantal mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden maar de thee werd opgezocht met een 1-1 stand. Het was tot dan toe een open wedstrijd, compact spelend en linies kort op elkaar. De beginfase van de tweede helft was voor de fysiek sterkere thuisploeg, echter de bezoekers kregen ook nog wat mogelijkheden maar door niet scherp en alert te verdedigen stond het 2-1. Na wederom een foutje achterin werd de stand weer gelijk en kregen de bezoekers een aantal kansen om op voorsprong te komen. Een kwartier voor tijd kwamen de ‘uien’ via een omschakelmoment weer op voorsprong, vlak daarna gevolgd door de 4-2 en leek de wedstrijd gespeeld. Hierna werd, mede ook door een aantal wissels, de wedstrijd wat rommeliger maar ondanks nog een aantal mogelijkheden aan beide kanten bleef de 4-2 de eindstand.

Jerry Ubink, trainer van Quick Boys O21, baalde wel van het resultaat maar vond het desondanks toch een boeiende en leerzame wedstrijd. ,,Wij zijn een opleidingselftal, en het is leerzaam om deze jongens ook eens in een andere setting te zien dan bij hun eigen elftal. Gisteravond deden er een vijftal jongens uit de JO19-2 mee en die spelen nu dan samen en tegen spelers uit de JO19-1 en daar worden ze sterker van. Nu speelden we tegen leeftijdsgenoten zeg maar, de vorige keer tegen een aantal jongens uit de A-selectie van Voorschoten’97 en ook dan worden ze op het fysieke vlak uitgedaagd en dat is het prettige van meedoen aan de Rabobank LAV Cup. We verliezen met 4-2 van Rijnsburg, daar waar we minimaal een gelijkspel hadden verdiend dus daar baal ik wel van. Wel vind ik dat we goed met de weersomstandigheden zijn omgegaan, hebben geprobeerd naar voetballende oplossingen te kijken met de bal over de grond alleen zijn we dan zowel voor- als achterin niet scherp en alert genoeg. Daarnaast speelden zij het wat slimmer, ook fysiek wat sterker dus het was een waardevolle wedstrijd, alleen niet wat het resultaat betreft. Na de 2-2 dacht ik dat we de wedstrijd naar ons toe zouden trekken, maar de 3-2 heeft ons uiteindelijk de das omgedaan.”

Winnende trainer Piet van Duyn kan zich vinden in de woorden van zijn collega. ,,Het was een leuke, interessante wedstrijd tussen twee jonge ploegen met kansen en mogelijkheden over en weer. Beide tegengoals ontstaan door persoonlijke fouten, in de tweede helft heeft Quick Boys na de 2-2 genoeg kansen gehad om de wedstrijd naar hun hand te zetten maar waren wij via twee snelle uitvallen evenzoveel keer succesvol. Goed om te zien, twee voetballende ploegen met een aantal talentvolle spelers.” Op de vraag hoe zijn wedstrijdselectie eruit zag : ,,1 speler van JO17, 6 spelers van JO19 en het restant vanuit de B selectie.”

Doelpuntenmakers Rijnsburgse Boys : Floris Hazenberg (2x), Kenzo Davids, Roy Verplanke. Quick Boys: Samet Arikan en Mike van der Gen.