donderdag, april 18, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 6Rabobank LAV Cup, poule F : Sporting Leiden (za) wint van Alphia...

Rabobank LAV Cup, poule F : Sporting Leiden (za) wint van Alphia en zet goede stap richting plaatsing volgende ronde

-

Rabobank LAV Cup, poule F – Thuisclub Alphia was na drie opeenvolgende overwinningen al zeker van een plaats in de volgende ronde, voor plek twee kwamen zowel tegenstander Sporting Leiden zaterdag als ook  Roodenburg en LSVV’70 in aanmerking. Bij winst voor de ploeg van trainer Cees van Tongeren zou een gelijkspel in de laatste wedstrijd tegen LSVV’70 volstaan voor het bereiken van de volgende ronde. Na een brilstand met de rust werd het verschil in de tweede helft gemaakt en stond er na afloop een 1-3 stand op het scorebord.

Ondanks dat de thuisploeg zich al verzekerd had van de volgende ronde stond er een zeer representatief elftal binnen de lijnen. De bezoekers moesten mede dankzij afmeldingen op het laatste moment wat meer puzzelen maar uiteindelijk stonden er uiteraard gewoon elf aan de aftrap. Beide teams lieten zich wat inzakken, en het duel leek zeker in de eerste helft zo af en toe op een schaakspel. Er lag weinig ruimte op het middenveld en voorin dus werd de bal vaak achterin rondgespeeld, wachtende op dat ene gaatje en of diepgaande speler. Alphia had in de eerste helft voetballend het betere van het spel, tot echte grote kansen kwam men echter niet. De bezoekers konden ook al niet veel potten breken, en zo werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

Dat het meer was dan een vriendschappelijk potje bleek wel uit de strijd die de spelers leverden, tegen het randje aan en soms erover maar het arbitrale trio had de wedstrijd goed onder controle. De tweede helft begon eigenlijk net als de eerste 45 minuten. De thuisclub met een licht veldoverwicht met binnen het kwartier al twee mogelijkheden maar zowel Jesse Lipsius als Bryan de Bruin kregen de bal niet in het net. Sporting Leiden kwam halverwege de tweede helft op voorsprong. Het was Zakaria Bardaa die van grote afstand, met behulp van het been van de tegenstander, keeper Thomas Piket verschalkte en zo stond de 0-1 op het scorebord. Na dit openingsdoelpunt waren de Leidenaren de bovenliggende partij, er kwam ook meer ruimte en daar maakten zij beter gebruik van. Nauwelijks een paar minuten later werd de voorsprong verdubbeld, uit een corner was het Justin Flippo die zijn eigen keeper verschalkte. Tien minuten voor tijd had de thuisploeg een strafschop nodig om de spanning weer terug in de wedstrijd te brengen, De Bruin wist deze feilloos te benutten. Een minuut later had het gelijk moeten staan, maar een vrije kopkans was niet aan een van de voorwaartsen besteed. Een paar minuten voor tijd besliste Richard Guffens de wedstrijd. Uit een corner knikte hij de 1-3 binnen en was de wedstrijd gespeeld. De drie punten gingen mee de tas in naar Leiden, plaatsing voor de volgende ronde ligt nu binnen handbereik.

Opvallende naam bij de bezoekers was Richard Guffens. De oud voetballer van o.a. GHC, Noordwijk, Voorschoten’97 en LSVV’70 speelt momenteel in het vierde en als de nood aan de man is kan Van Tongeren een beroep op hem doen. Guffens was ook in deze wedstrijd belangrijk, en ondanks zijn lengte ook uitstekend over de grond inspeelbaar en moeilijk van de bal te zetten. ,,Heerlijk dit soort potjes, en het ging ook wel lekker vandaag. Ik ben fit, speel nu zelf in een vriendenteam en heb met de trainer afgesproken dat als het elkaar niet bijt hij een beroep op me kan doen.” Op de vraag van uw verslaggever of hij zaterdag weer bij 1 zit moet hij lachen. ,,Mijn eigen team speelt ook, maar er valt natuurlijk best te onderhandelen.”

Verliezende trainer Leverock, gesprekken over eventuele voortzetting van de verbintenis met de club zijn inmiddels in volle gang, was na afloop duidelijk. ,,In de eerste helft hadden wij een licht veldoverwicht maar nauwelijks kansen en mogelijkheden. Na de rust heb ik drie spelers uit de A1 ingebracht en tot aan de achterstand hadden wij het betere van het spel. Sporting Leiden scoort uiteindelijk uit twee corners en heeft goed gebruik gemaakt van stilstaande situaties. Als debutant staan we in de competitie op een keurige derde plaats en we zitten in de koker voor de volgende ronde van deze zeer nuttige Rabo LAV Cup dus de tussenbalans is meer dan goed.”

Alphia – Sporting Leiden zaterdag 1-3 (0-0) 68. 0-1 Bardaa, 73. 0-2 Flippo (ed), 81. 1-2 De Bruin, 87. 1-3 Guffens.

Spelers Alphia : Piket, Plug, F. Buijnijk, D. Buijnink, Hellingerwerf, Egberts, Flippo, Hazenbroek, Lipsius, Hoogervorst, Hoogendoorn, Duurham, De Bruin, Van Putten, Van Oostrum.

Spelers Sporting Leiden : Dieke, Van Egmond, Hamelink,  Khalid, Bakker, Van der Meel, Oudenaarden, Donders, Bardaa, Van Heusden, Boot, Wansink, Guffens, Sap.