vrijdag, april 19, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 6Rabobank LAV cup, poule F : Sporting Leiden (za) wint van ASC,...

Rabobank LAV cup, poule F : Sporting Leiden (za) wint van ASC, het is spannend voor plek twee

-

Rabobank LAV cup, poule F-Het ongenaakbare Alphia heeft zich inmiddels geplaatst voor de volgende ronde in deze groep. Voor plaats twee, welke ook recht geeft op een plek in de volgende ronde, zijn alle ploegen nog in de race. Winst van ASC zou een goede stap in die richting zijn geweest. De ploeg van Cees van Tongeren moest winnen om plaatsing nog in eigen hand te hebben. Na een evenwichtige wedstrijd waren het de Leidenaren die uiteindelijk met drie punten in de tas huiswaarts keerden. De mannen van trainer Mo Bougrine weten inmiddels ook weer wat verliezen betekent.

Er stonden gisteravond twee ploegen in het veld die allebei de wil hadden om te winnen. Een open wedstrijd, twee teams die aan elkaar gewaagd waren. De thuisclub kwam na tien minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Jelle Schouten werd de diepte ingestuurd en binnen het 16-meter gebied onreglementair ten val gebracht. De toegekende strafschop werd door Ward Buijze benut. Binnen een paar minuten stond het al weer gelijk. Een fout op het middenveld van de gastheren werd door Erik Bakker afgestraft. Tot aan de rust ging de wedstrijd gelijk op en er waren mogelijkheden aan beide kanten maar aan de score veranderde er niets. Ook in de tweede helft waren de ploegen in balans, maar het waren de bezoekers die de wedstrijd winnend afsloten. Twintig minuten voor tijd was er een fantastische aanval over diverse schijven waarbij een voorzet van Bakker door Roman Donders in de kruising werd gekopt.

Van Tongeren was content met de zege. ,,Dit is ook goed voor ons vertrouwen. Na de onverdiende nederlaag vorige week tegen Roodenburg doen we weer mee voor plaatsing en richten we het vizier op aanstaande zaterdag als Lugdunum op bezoek komt.”

Bougrine was tevreden over de uitvoering maar niet over het resultaat. ,,Het was een open wedstrijd met twee aan elkaar gewaagde ploegen en dan kan het kwartje een keer de andere kant op vallen. De strijd is weer open in deze poule, we hadden het liever anders gezien maar dat geeft ook wel weer de charme van deze cup weer.”

ASC – Sporting Leiden zaterdag 1-2 (1-1) 10. 1-0 Buijze, 15. 1-1 Bakker, 68. 1-2 Donders.