HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 7Rabobank LAV Cup, poule G: ARC O23 en FC Boshuizen in balans

Rabobank LAV Cup, poule G: ARC O23 en FC Boshuizen in balans

-

Rabobank LAV Cup, poule G- De thuisclub doet voor het eerst mee aan deze bekerstrijd, tegenstander van gisteravond was FC Boshuizen. Konden de ‘jonkies’ zich meten met de ongeslagen koploper van de eerste klasse A, welke aantrad met een combinatieteam want pijntjes werden rust gegund en wisselspelers en een aantal spelers uit 2 mochten hun opwachting maken. ARC bood goed weerstand, en na een doelpuntloze eerste helft scoorden beide ploegen eenmaal waardoor er een 1-1 eindstand kon worden genoteerd. Deze stand geeft een juiste afspiegeling van het wedstrijdverloop, een eerste helft waarin de thuisclub wat sterker was en de tweede helft was nipt in het voordeel van de bezoekers.

De Alphenaren speelden fris van de lever, de ploeg van trainers Marcel IJzendoorn en Ronald van Wattum kon hier in de beginfase weinig tegenover stellen. Het was slap, ongeconcentreerd en automatismen leken verdwenen. Er werd in de eerste helft dan ook nauwelijks iets gecreëerd door de bezoekers en al kwam men er dan wel een keer gevaarlijk uit dan werd dit door het maken van een overtreding teniet gedaan. De thuisclub was een enkele keer gevaarlijk maar kon in de eerste helft ook niet afdrukken. De ploeg van trainer Johan Boer speelde de eerste helft op en soms over het randje, en dit leidde tot frustratie bij geel-blauw en het rustsignaal kwam dan ook op het juiste moment.

In de tweede helft kwam er wat meer ruimte, ook werd er volop gewisseld en ontstonden de eerste echte mogelijkheden. Tot doelpunten leidde dit nog niet. Het feit dat beide doelpunten uit spelhervattingen kwamen zegt eigenlijk al genoeg. Eerst was het namens FC Bozhuizen Sohrab Safi die een toegekende strafschop (hands) feilloos inschoot, vlak voor tijd was het Neal Arnoldus die een vrije trap onhoudbaar tegen de touwen schoot. Derhalve een terecht punt voor beide ploegen in hun eerste wedstrijd in deze bekerpoule.

Boer met zijn visie over de wedstrijd. ,,Dit was van onze kant een prima duel. We speelden met jonkies tegen een toch meer volwassen tegenstander. Weliswaar was FC Boshuizen niet geheel compleet, maar het is wel een eersteklasser. Al met al heb ik niet veel kansen gezien van ze. De late gelijkmaker van ons was minimaal terecht te noemen. We hebben getracht vooral hoog druk te zetten en dat pakte goed uit.”

Collega Marcel IJzendoorn: ,,Voor mij en Ronald (van Wattum, red) was het een prima kans om wat andere spelers te zien spelen. Zo speelden Mo Zenzen en Kauzi Nomen en Hussein Uwimana mee en dat geeft een trainer altijd weer nieuwe inzichten. Calvin Dreesde kreeg zijn kans in de punt van de aanval. Vooral in de tweede helft was het een leuk potje, in de eerste helft leverde teveel overtredingen frustratie op. Het is een vriendschappelijk toernooi en dat moet elke club zich realiseren. De 1-1 was trouwens wel een fantastische goal, dat moet worden gezegd.”