HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 7Rabobank LAV Cup, poule G-Valken'68 ruim langs ARC O23

Rabobank LAV Cup, poule G-Valken’68 ruim langs ARC O23

-

Rabobank LAV Cup, poule G- Valken’68 is goed van start gegaan in dit regionale toernooi. De ploeg van Arie van Duijn pakte de zaken op het eigen Duyfrak serieus aan en daar werden de jongelingen van ARC de dupe van. Na een 2-0 ruststand bouwden de Valkenburgers na de doelwisseling de score uit. Dick van der Toorn stelde de van een blessure teruggekeerde Robbert van Delft in staat de 1-0 af te drukken. Niet ver voor rust was Van Delft ook betrokken bij de 2-0. Rody Redel zorgde uiteindelijk voor de assist op Van der Toorn. Na de pauze maakte Van Delft er 3-0 van, was de ingevallen Sven Boonstoppel verantwoordelijk voor de 4-0 en bracht Niels Hogewoning met een individuele actie de eindstand op het scorebord.

Trainer Van Duijn: ,,Een overtuigende zege op een avond waarop veel goed werk heb gezien. Het is niet zo dat ARC geen kansen heeft gehad en het duurde sowieso tot aan de vijfentwintigste minuut voordat de eerste goal viel. We speelden taakbewust en trokken de lijn van de eerste helft goed door. Jaco van Staalduinen en ik zijn ook erg content met de inbreng van enkele jonge spelers. Zo speelden ook Bart Imthoorn uit het tweede en de nog jongere Bas Roorda mee. In de tweede helft heeft Jordi Blikman het doel verdedigd. Hij keept normaliter in de A-jeugd. Dit zijn prima ervaringen voor hen. Uiteraard wordt er met deze wedstrijden vrijer gespeeld dan in de competitie, maar ik zie het zeker als een nuttig voorafje op RCL komende zaterdag. Dat is natuurlijk wel weer andere koek.”

Collega Rob van der Wijngaard verloor met zijn team, maar was toch niet geheel ontevreden over de verrichtingen van de Alphenaren. ,,Het was een verdiende, maar zeker niet kansloze nederlaag. In de eerste twintig minuten hadden we zelfs het betere van het spel. In die fase kregen we ook kansen, maar helaas konden we die niet benutten. Geleidelijk aan nam Valken’68 het spel over. Tussen de 1-0 en 2-0 kregen we ook nog een grote kans op de gelijkmaker, maar dat mocht niet zo zijn. Na de rust maakten we wat persoonlijke fouten, waardoor de uitslag groter uitviel. De 5-0 lijkt een groot krachtsverschil aan te geven, maar zo was het zeker niet. We proberen ons zeker nog te plaatsen als de beste nummer drie. Deze potjes zijn voor mij als trainer en voor de groep zeker waardevol te noemen.”