Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Rabobank LAV Cup: simpele zege RCL op ASC: 6-3

Rumling bouw artikel
Rurh gold artikelbanner

Rabobank LAV Cup (kwartfinale)- Het krachtsverschil tussen de tweedeklasser zaterdag, RCL, en zondagderdeklasser ASC was met name in de eerste helft heel groot. Geen moment hing er een verrassing in de lucht en de enige vraag was wanneer de teller zou stokken. RCL verslapte in de tweede helft, ASC greep de kansjes maar dankzij de productiviteit van Tommie Sinteur kwam RCL tot zes goals. Mede door fraaie treffers aan ASC kant van Gabriel van Ruitenbeek stonden er drie tegendoelpunten  op het scorebord.

De underdog die de favoriet verslaat: het hoort bij cupvoetbal. Denk eens aan de 2-3 zege van Oegstgeest bij FC Boshuizen van twee weken geleden. ASC was echter niet bij machte het RCL serieus lastig te maken. Walid Belkhir zorgde al rap van dichtbij voor de 1-0, waarna Sinteur de eerste van zijn vier doelpunten van de avond maakte en de voorsprong verdubbelde. Hij maakte ook op schitterende wijze de 3-0 voor rust en besliste daarmee deze pot voetbal.

Een kwartier na de thee scoorde Thom Wijnalda na een fraaie combinatie. RCL geloofde het allemaal wel en nam gas terug. ASC rook de kans en voetbalde zeker niet onaardig mee. Eerst doelpuntte Ward Buijze en even later ramde invaller Van Ruitenbeek de bal van ver in de kruising. Met de 4-2 leek het qua stand nog even spannend te worden. Sinteur bewees nog twee keer uiterst scherp te zijn door in de laatste fase nog twee keer te scoren. Tussendoor liet Ruitenbeek opnieuw zien van grote waarde te zijn voor de ploeg van Mo Bougrine door opnieuw van afstand te scoren. ,,Jammer dat hij op zondag nauwelijks beschikbaar is voor ons. Je ziet dat het een klassespeler is met veel scorend vermogen. Zo iemand zou goud voor ons zijn”,  verzuchtte de ASC-trainer na afloop.

Voorthuijzen artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

ASC staat weer met beide benen op de grond en moet zich zondag in Stompwijk revancheren voor de uiterst zwakke verliespartij tegen Bernardus van afgelopen zondag. De Leiderdorpse thuisploeg sprokkelt na de winterstop de puntjes bij elkaar, mede door een wat veranderde speelwijze. Ook dinsdagavond wierp dat zijn vruchten af. Of dat genoeg is om de finale te halen in een poule met Voorschoten’97 (za) en Meerburg moet nog blijken. De nadruk zal logischerwijs op de competitie liggen. De club wil hoe dan ook de nacompetitie ontlopen.

RCL-ASC 6-3 (3-0). 18. Belkhir 1-0, 25. Sinteur, 40. Sinteur 3-0, 55. Wijnalda 4-0, 65. Buijze 4-1, 70. Ruitenbeek 4-2, 80. Sinteur 5-2, 84. Ruitenbeek 5-3, 88. Sinteur 6-3.

Basisopstelling RCL: Van der Niet, De Kroon, Van Bemmel, Van Westrienen, Wijnalda, Van der tak, De Boer, Van Gent, Sinteur, Belkhir.

Bsisopstelling ASC: Laan, Coopmans, Van Bergen, Van Zandwijk, Schouten, Buijze, Rutten, Van der Hoek, Wijnen,  Tas, Hoogervorst.

Hoofdsponsor:

Subsponsor:

Rebel Horeca artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten