Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Speeldagenkalender voor het amateurvoetbal voor het seizoen 2018/’19

ALV artikelbanner
Brasserie VIS artikelbanner

De speeldagenkalender voor het amateurvoetbal voor het seizoen 2018/’19 is bekend. De meeste competities beginnen wederom in het vierde weekend van september en nagenoeg alle competities eindigen in het vierde weekend van mei.

In deze speeldagenkalender zijn onderstaande schema’s opgenomen:

schema 18 (2e/3e divisie mannen)
schema 16 (hoofdklasse mannen)
schema 14 (o.a. 1e elftallen mannen)
schema 12 (voornamelijk vrouwen-, jeugd- en reservecompetities)

Scheffer sportprijzen artikel
Geco artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Rabobank artikelbanner

Voor de schema’s 12 en 14 wil de KNVB ook in het seizoen 2018/’19 flexibel omgaan met het inplannen van de wedstrijden in het voorjaar. Zo wordt er samen voor gezorgd dat de afstemming op bijvoorbeeld de voorjaarsvakantie en carnaval zo optimaal mogelijk is voor beide teams. De KNVB ziet graag dat verenigingen uiterlijk 1 november 2018 met elkaar afstemmen op welke datum wedstrijden definitief worden ingepland. Vanaf dat moment wordt ervan uitgegaan dat deze data definitief zijn. Komend seizoen valt Koningsdag op zaterdag 27 april, wat betekent dat er op deze dag niet gespeeld wordt (regulier, beker en/of inhaal).

Steunpunt / district
Het steunpunt / district kan besluiten andere data te hanteren die beter aansluiten op de regionale vakantieperiodes. De speeldagenkalenders zijn te vinden op KNVB Assist.

Jubilea
Zoals gebruikelijk kan voor een jubileum vrijstelling worden aangevraagd. Voor jubilea in de eerste helft van de competitie geldt dat de betreffende competitiewedstrijd(en) dan kan worden verplaatst naar een weekend voorafgaand aan de competitie. De betreffende districtsbekerwedstrijd(en) worden dan verplaatst naar een midweeks moment.

Evaluatie nieuwe opzet
In het seizoen 2017/’18 is na overleg met verenigingen besloten te starten met drie bekerwedstrijden in het weekend om vervolgens in de vierde week van september met de meeste competities te starten. Zoals bekend is dit voorafgegaan door een groot aantal bijeenkomsten waar is gesproken over de opzet van de speeldagenkalender. De geluiden die we tot dusverre hebben ontvangen zijn voornamelijk positief en we hopen dat zich dat de tweede helft van dit seizoen voortzet. Na het huidige seizoen zullen we met de verenigingen de nieuwe opzet van de speeldagenkalender evalueren. De resultaten van deze evaluatie worden dan gebruikt voor het samenstellen van de speeldagenkalender 2019/’20.

Voor de districten West I en West II geldt de landelijke speeldagenkalender, zie hieronder.

https://www.knvb.nl/downloads/bestand/15023/speeldagenkalender-2018-2019

Bron: KNVB

 

Van Marwijk artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten