Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Zondagclubs: ‘Weekendvoetbal liever vandaag dan morgen’

ALV artikelbanner
Brasserie Park

De zondagclubs uit vooral de regio Den Haag staan open voor weekendvoetbal. Tijdens de door de KNVB georganiseerde bijeenkomst over de toekomst van het zondagvoetbal waren veel positieve geluiden te horen over het weekendvoetbal. Daarbij is echter het standpunt van de zaterdagclubs niet meegenomen.

Over de voorwaarden konden de clubs het niet eens worden. Veel zondagploegen wilden op zondag thuis blijven spelen, behalve tegen principiële zaterdagverenigingen. Het zondagvoetbal is al jaren bezig aan een flinke teruggang. Sinds 2004 zijn liefst 33% van de standaardelftallen op zondag verdwenen. Dit tegenover een landelijk gemiddelde van 17%. Op zaterdag is een omgekeerde beweging te zien.

Historie

Rabobank artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Sepa green artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

In het verleden moesten veel ploegen, die de overstap maakten van de zondag naar de zaterdag, beginnen in de vierde klasse. Die clubs moeten dan een lang traject afleggen alvorens ze weer redelijk belanden in de top van het amateurvoetbal. Bij het invoeren van weekendvoetbal zal vanuit die hoek het nodige commentaar komen. Ook de veldbezetting, de speeldag, de speeltijd en de inzet van vrijwilligers wordt regelmatig als een probleem genoemd.

Bron: voetbalrotterdam.nl

Woensdagavond vond er een dergelijke avond plaats voor onze regioclubs op het complex van Stompwijk’92. Onze redactie zal de ontwikkelingen volgen en zodra er meer nieuws is mededelingen doen.

Brasserie meelfabriek
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten