Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Zondagclubs: ‘Weekendvoetbal liever vandaag dan morgen’

Brasserie VIS artikelbanner
Rurh gold artikelbanner

De zondagclubs uit vooral de regio Den Haag staan open voor weekendvoetbal. Tijdens de door de KNVB georganiseerde bijeenkomst over de toekomst van het zondagvoetbal waren veel positieve geluiden te horen over het weekendvoetbal. Daarbij is echter het standpunt van de zaterdagclubs niet meegenomen.

Over de voorwaarden konden de clubs het niet eens worden. Veel zondagploegen wilden op zondag thuis blijven spelen, behalve tegen principiële zaterdagverenigingen. Het zondagvoetbal is al jaren bezig aan een flinke teruggang. Sinds 2004 zijn liefst 33% van de standaardelftallen op zondag verdwenen. Dit tegenover een landelijk gemiddelde van 17%. Op zaterdag is een omgekeerde beweging te zien.

Historie

Sport2000 artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Pennenburg Loodgieterij
ALV artikelbanner

In het verleden moesten veel ploegen, die de overstap maakten van de zondag naar de zaterdag, beginnen in de vierde klasse. Die clubs moeten dan een lang traject afleggen alvorens ze weer redelijk belanden in de top van het amateurvoetbal. Bij het invoeren van weekendvoetbal zal vanuit die hoek het nodige commentaar komen. Ook de veldbezetting, de speeldag, de speeltijd en de inzet van vrijwilligers wordt regelmatig als een probleem genoemd.

Bron: voetbalrotterdam.nl

Woensdagavond vond er een dergelijke avond plaats voor onze regioclubs op het complex van Stompwijk’92. Onze redactie zal de ontwikkelingen volgen en zodra er meer nieuws is mededelingen doen.

Gerard Bol artikel
Brasserie meelfabriek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *