Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

‘De kleine Coolsingel, 20 jaar na het kampioenschap van ARC in de Hoofdklasse A’

Rumling bouw artikel
Duke of Oz artikel

Op de dag af twintig jaar geleden veroverde ARC het kampioenschap in de Hoofdklasse A. Over die bijzondere mijlpaal – de Alphense club werd op 9 mei 1998 voor het laatst kampioen in de hoogste klasse van het amateurvoetbal – heeft Studio Alphen een mini-documentaire gemaakt: ‘De kleine Coolsingel, 20 jaar na het kampioenschap van ARC in de Hoofdklasse A’. Onze redactie vond dit een prachtige inbreng en met dank aan Studio Alphen en voor de liefhebber gaan we even terug in de tijd.

Vier hoofdrolspelers van destijds halen herinneringen op aan dat succesvolle seizoen, waarin ARC grootmachten als Katwijk, FC Lisse, Quick Boys en Rijnsburgse Boys voorbleef. ‘Het was een fantastisch jaar’, aldus aanvoerder Henk Langemaat (57). ‘Wonder boven wonder is het zover gekomen’, blikt Ruud Bos (46), die jaargang clubtopscorer met twintig competitiegoals, trots terug.

Voorafgaand aan het seizoen werd ARC door vriend en vijand gezien als de gedoodverfde degradatiekandidaat. Maar na vrijwel de hele competitie aan kop te hebben gestaan, werd in het uitduel tegen het Zeeuwse Hoek de titel veiliggesteld. ‘Ik zie nog steeds die juichende spelers en mensen voor me als ik daaraan terugdenk’, vertelt keeper Fred Admiraal (49). ‘Echt onvergetelijk.’

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Rabobank artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

Bij thuiskomst werd ARC opwacht door een enorme mensenmassa op het Burgemeester Visserpark, waar de kampioenen werden gehuldigd. ‘Ik noem het een kleine Coolsingel’, zegt de uit Rotterdam afkomstige smaakmaker Maurice Balkhoven (46). ‘Daar stond gewoon 4500 man op ons te wachten. Dat hadden we alleen maar durven dromen.’

Op televisie en online

De mini-documentaire ‘De kleine Coolsingel, 20 jaar na het kampioenschap van ARC in de Hoofdklasse A’ was woensdagavond om 19.20 uur voor het eerst te zien op televisie bij Studio Alphen. De reportage wordt deze week meerdere malen herhaald.

Hieronder is de volledige uitzending online te bekijken.

Rebel Horeca artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten