HomeVoetbalnieuws-leidenLugdunum doet zichzelf tekort en morst onnodig punten

Lugdunum doet zichzelf tekort en morst onnodig punten

-

Derde klasse A (zaterdag)-Vorige week boekte Lugdunum een prima overwinning op Blauw Zwart (2-4). Dit aan de hand van Ozan Isitir, die met een hattrick de hoofdrol voor zich opeiste. Dit weekend namen de mannen van trainer Roberto Escudero het op tegen het laaggeklasseerde DWO uit Zoetermeer. Op papier zou dit op eigen bodem een driepunter moeten opleveren. Zover kwam het niet voor de groen-witten, het werd 2-2.

De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd. DWO werd teruggedrongen op eigen helft en op alle vlakken domineerde Lugdunum. Na pakweg een kwartier werd Leroy de Haas weggestuurd die een niet te missen kans gaf aan Ozan Demirbas voor open doel. Helaas voor de gastheren ging de bal naast het vijandelijke doel. Niet veel later schoot Houssin Bezzai rakelings over. De Kikkerpolderbewoners bleven aandringen en het was wachten op de openingstreffer. Tot aan het strafschopgebied van de Zoetermeerders ging alles goed, maar de laatste pass was niet goed genoeg. DWO probeerde het af en toe in de tegenstoot maar kon nagenoeg geen potten breken. Op slag van rust spatte een schot van Bezzai uiteen op de paal en kort hierop verdween een inzet net aan voorlangs het vijandelijke doel. De mannen van Escudero verdienden de voorsprong maar de bal wilde er maar niet in. Met een 0-0 stand werd de rust ingegaan.

Na de onderbreking was het spelbeeld onveranderd. Lugdunum maakte het spel en bepaalde wat er gebeurde op het veld. Toch kwam de thuisploeg op achterstand. Na een goede voorzet kopte Haatim Suleiman prima binnen. Geheel tegen de verhoudingen in op dat moment. Lugdunum, duidelijk van slag, ging slordiger spelen en speelde hiermee DWO in de kaart. Wel kregen de groenhemden nog steeds genoeg mogelijkheden op de gelijkmaker via Amgad Elouath en Martijn van Leeuwen. Ook zag dezelfde Van Leeuwen een schot op lat belanden. Aan geluk ontbrak het dan ook voor de gastheren. Niet veel later werd het leed van de Kikkers verergerd. DWO middenvelder Jersylee Riley werkte prima binnen na een voorzet vanaf de zijkant. Een stunt leek in de maak, maar nog in dezelfde minuut kreeg Lugdunum een penalty toegekend na een overtreding op Van Leeuwen. Isitir werkte de pingel koelbloedig binnen. Niet veel later kwamen de gastheren toch nog op gelijke hoogte. Bezzai zag zijn vrije trap van richting veranderd worden en de bal dwarrelde binnen. Er werd nog op jacht gegaan naar de winnende treffer, maar het net werd niet meer gevonden. Duur puntverlies dus voor Lugdunum dat een overwinning verdiend had.

Verdediger Tom Dijkhuizen na afloop van de wedstrijd: ,,We hebben vandaag twee punten verloren. Volgens mij hadden wij tachtig procent balbezit over de gehele wedstrijd. Alleen al in de eerste helft hadden we ruim afstand kunnen en moeten nemen. Kansen genoeg, maar ze moeten er wel in. Enige lichtpuntje is dat we na de 0-2 achterstand veerkracht toonden en toch nog op gelijke hoogte kwamen. Een volkomen onnodig gelijkspel, meer kan ik er niet over zeggen.”

Lugdunum-DWO 2-2 (0-0) 61.Suleiman 0-1, 79. Riley 0-2, 79. Isitir 1-2, 84.Bezzai 2-2

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Boukhidous, Dijkhuizen, C.Isitir, Blazquez, Elouath, De Haas, O.Isitir, Demirbas, Derouich, Bezzai

Foto’s: met dank aan G. du Prie