donderdag, april 25, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenPrestaties eerste, tweede en derde elftal per regioclub tot nu toe op...

Prestaties eerste, tweede en derde elftal per regioclub tot nu toe op een rij

-

De voorbije weken kwamen er de nodige statistieken voorbij. Een van de speerpunten van LeidenAmateurVoetbal.nl over de jaren heen. Terwijl de herstart van de competitie nadert zijn we nu aan het laatste rijtje aangekomen. Onze redactie zette eens op een rijtje hoe de eerste drie elftallen per regioclub het tot nu toe deden. De selectie bestaat doorgaans uit het eerste en tweede elftal, maar het derde elftal heeft bij veel clubs ook nog steeds veel bekijks.

Per elftal keken we naar het gespeelde aantal wedstrijden plus de behaalde punten en dat telden we bij elkaar op. Daar kwam vervolgens een gemiddelde uit van de drie elftallen en vervolgens een rangschikking. De eerste drie elftallen van VV Oegstgeest presteerden tot dusverre het beste, zo bleek. Zowel het eerste als derde leidden de dans in hun klasse en het tweede elftal neemt de tweede stek in halverwege de competitie. Ook ARC doet het prima, maar de club heeft dit seizoen geen derde elftal. Het eerste staat bovenaan en het tweede bezet de derde plaats. Opvallend is de keurige derde plaats van de zaterdagtak van Roodenburg. FC Rijnland en Rijnsburgse Boys bevinden zich eveneens in de top vijf.

Ook scoort FC Boshuizen hoog gemiddeld gezien. De Leidse club heeft net als ARC geen derde elftal overigens. Onderaan de lijst vinden we Woubrugge en AVV Alphen terug. Hekkensluiter is tot nu toe UDO op een 53ste plaats. Er is nog 1 elftal zonder puntenverlies en dat is het derde van Voorschoten’97 (zondag). In de lijst wordt enkel uitgegaan van de clubs die met het eerste elftal uitkomen in een standaardklasse. Om die reden is bijvoorbeeld Leidsche Boys niet terug te vinden en ook de zondagtak van UVS ontbreekt onder meer.

In de eerste lijst staan de wedstrijden, punten, het totaal en het gemiddelde aangegeven.

In de tweede lijst worden de drie elftallen per club in een overzicht gezet met de klasse waarin er wordt gespeeld. Daar zitten uiteraard wel de nodige verschillen in qua niveau. In beide lijsten wordt per team de positie aangegeven. Aan het einde van het seizoen wordt bepaald welke club er het beste voor de dag kwam met het eerste, tweede en derde elftal.

[table “350” not found /]

Uitleg kolommen:

1e  betreft 1e elftal gespeelde duels, P=punten, Pl= Plaats en dit zo door voor tweede en derde elftal, D= Totaal aantal wedstrijden, P=punten, G= gemiddelde van punten gedeeld door aantal wedstrijden.

[table “351” not found /]

Uitleg kolommen:

Positie van het eerste, tweede en derde elftal plus de klasse waarin wordt gespeeld. X= geen elftal in competitie.

 

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read