Rabobank LAV Cup poule B: SJC (O-23) en Lugdunum scoren er op los (4-4)

Rabobank LAV Cup poule B- SJC (O-23) en Lugdunum speelden dinsdagavond in Noordwijk hun 1e poulewedstrijd voor de Rabobank LAV Cup. In een attractieve en sportieve wedstrijd zochten beide ploegen nadrukkelijk de aanval en die aanvalslust werd ruim beloond. Acht doelpunten vielen er te noteren, eerlijk verdeeld over beide partijen (4-4).

De jonge talenten van SJC startten voortvarend en wisten via Wessel van der Linde en Wesley Haasnoot vlot het Leidse net te vinden (2-0). Lugdunum-routinier Houssin Bezzai, weer terug na een hardnekkige blessure, deed een half uurtje mee en zijn laatste actie van de wedstrijd was er ééntje om van te smullen. Met een fraai schot verraste hij vanaf de middenlijn de Noordwijkse goalie (2-1). Hierna namen de gastheren het initiatief weer over en door twee goals van Wesley Haasnoot hadden de Noordwijkers een ruime marge met de rust (4-1)

Tot de 70e minuut bleef deze stand gehandhaafd, toen de bezoekers hun slotoffensief inzetten. Doelpunten van Ilias Absalem (2x) en Ozan Isitir trokken de stand weer in evenwicht (4-4) . Bryan Thong had ook nog de winnende goal op zijn schoen, maar zijn poging belandde net naast de paal.

SJC-trainer Tom van Rijn keek  alles bij elkaar met een goed gevoel terug op het debuut in de Rabobank LAV Cup van zijn jonkies. Van Rijn :,,Het is natuurlijk jammer dat we een 4-1 voorsprong uit handen geven, maar op het laatst kwamen we gewoon wat kracht te kort. Er speelden vanavond jongens mee die nog in de O-19 en zelfs O-17 mogen uitkomen. Sommige jongens zaten er op het eind doorheen, maar dat hoort erbij. Deze wedstrijden zijn erg leerzaam voor ze en goed voor hun ontwikkeling. Lugdunum was een leuke tegenstander, voor beide partijen was dit een nuttige avond denk ik’’, aldus de assistent van SJC-trainer Sjaak Polak.