HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 6Rabobank LAV Cup: Slim LSVV ’70 wint eenvoudig bij ASC (1-4)

Rabobank LAV Cup: Slim LSVV ’70 wint eenvoudig bij ASC (1-4)

-

Rabobank LAV Cup, poule F – Dinsdagavond traden in Oegstgeest de teams van ASC en LSVV’70 tegen elkaar aan. De Leidenaren, die in de competitie de laatste weken bepaald niet in goede doen zijn, wonnen na een 0-2 ruststand verdiend met 1-4.

De bezoekers kwamen na twintig minuten aan de leiding. Paulus Egberts kwam goed door over de rechtervleugel en bereikte Guus van Kessel, die de 0-1 aantekende. Niet veel later verdubbelde Leo Casteel met een knappe kopbal uit een corner van Egberts de voorsprong (0-2). Na rust deden de gastheren nog wat terug via Teije Rutte, maar doelpunten van Jochem van der Graaff (fraaie vrije trap) en Van Kessel bepaalden de eindstand op 1-4.

LSVV’ 70-spits Van Kessel na afloop: ,, We speelden eindelijk weer een lekkere pot en het was een terechte overwinning. In de competitie is het de laatste tijd allemaal ‘net niet’, maar nu ging het alweer stukken beter. We maakten de kansen goed af en dat Jos van Beuningen (terug van een blessure, SN)  er ook weer bij was, was in verdedigend opzicht ook direct merkbaar. ASC heeft niet veel kansen gehad”, aldus de Brabantse aanvaller in Leidse dienst.

ASC-trainer Mo Bougrine kon zich wel vinden in de woorden van Van Kessel. ,,Bij LSVV’70 lopen wat slimme jongens rond en wij waren niet bij machte om daar voldoende tegenover te stellen. We hebben een vrij smalle selectie en het gemis van Ralph van Zandwijk en Ahmed Farhane (zij kregen rust, SN) konden we in aanvallend opzicht niet voldoende compenseren. In de 2e helft probeerden we nog wat te forceren maar omdat we  teveel uit onze posities gingen lopen,  leverde dat niet veel op. Het was in ieder geval een nuttige wedstrijd met het oog op onze komende competitiewedstrijd, thuis tegen Graaf Willem II/VAC. Als we bij de 1e zes willen eindigen in de 1e competitiehelft, dan moeten we dat soort wedstrijden winnen’’, aldus de Voorhouter.

Door dit resultaat blijft het ook al ongemeen spannend in Poule F. Alphia is reeds geplaatst voor de volgende ronde, maar behalve ASC maken de overige teams uit deze poule, Roodenburg, Sporting Leiden (za) en LSVV’70, nog kans op een plaats bij de laatste zestien.