Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Samenvoeging zaterdag-en zondagafdeling op komst?

ALV artikelbanner
Rumling bouw artikel

Een aanzienlijk deel van de voetbalclubs in de vier hoofdklassers is voorstander om vanaf volgend seizoen de zaterdag- en zondagafdelingen te mengen. Dat blijkt uit de enquête die MSC uit Meppel heeft gehouden onder de clubs. Het is voor het eerst dat dit proces deze mijlpaal bereikt. Zondagclubs zijn bereid hun vaste speeldag te verlaten en te verhuizen naar de zaterdag. Zitten volgend seizoen Alphense Boys en ARC in één competitie?

Volgens Arjan Jonkers, de voorzitter van MSC, heeft meer dan de helft van de 64 clubs gereageerd en is zeventig procent van die clubs voor dit plan. Onder hen veel zondagclubs, maar ook de nodige zaterdagverenigingen uit de districten als Noord en West II. Nu moet Alphense Boys bijvoorbeeld in Heerenveen, Meppel en Groesbeek spelen, terwijl wedstrijden tegen tegenstanders uit Katwijk, Gouda, Noordwijk en Sassenheim veel interessanter zijn. Alphense Boys is voorstander.

De zondagclubs doen water bij de wijn, is het idee erachter. Zij verhuizen van de zondagspeeldag naar de zaterdag. De beoogde speeltijd is 14.30 of 15.00 uur. In het tweede deel van januari staat een algemene vergadering gepland tussen hoofdklassers waar dit plan wordt besproken. Als het initiatief door gaat zouden volgend seizoen de eerste elftallen van Alphense Boys en ARC voor het eerst in de geschiedenis in dezelfde afdeling kunnen zitten.

Geco artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

Bron: Studio Alphen

Rebel Horeca artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten