Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Sportwethouder Dirkse: Op termijn plek voor drie tot vier voetbalclubs in Leiden

Rurh gold artikelbanner
Duke of Oz artikel

Van de zeven burgervoetbalclubs die Leiden nu nog telt is er in de toekomst plek voor hooguit drie à vier clubs. Dat zegt de Leidse sportwethouder Paul Dirkse nu de gemeente de balans heeft opgemaakt in het proces Voetbal Vitaal dat al enkele jaren loopt.

Van de zeven clubs zijn er nu drie die aan de voorwaarden voldoen en dus vitaal zijn. Het gaat daarbij om DoCos, Sporting Leiden en UVS. De overige vier moeten voor eind van het jaar hun toekomstplannen bij Dirkse inleveren. Er zijn daarbij globaal drie opties: fuseren, opheffen of zonder eigen accommodatie, maar wel onder de eigen naam spelen op een van de sportparken.

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Rabobank artikelbanner
Geco artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

Hierboven de stand per 1 augustus 2018 voor de zeven Leidse burgervoetbalverenigingen en de twee studentenvoetbalclubs.

Clubs die op de peildatum van 1 augustus 2018 niet vitaal waren zijn Boshuizen, Leidse Boys, Lugdunum en Roodenburg. Leidsche Boys speelt als enige op Sportpark de Vliet waar op termijn niet meer gevoetbald zal worden. Naar verwachting heft de club, met 142 spelende leden de op één na kleinste van de vier, zich op zodra ze het terrein niet meer kunnen gebruiken.

Roodenburg (242 leden) praat met Boshuizen (100 leden) over een nieuwe gezamenlijke toekomst aan de Boshuizerkade en Lugdunum (204 leden) zal ook iets moeten. Het bestuur keek recent naar een oplossing met buurman UVS, maar de leden voelen daar vooralsnog niet voor.

Bron: Sleutelstad (medipartner LAV)

Beluister op https://sleutelstad.nl/ het interview van Chris de Waard met Paul Dirkse.

Gerard Bol artikel
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten