HomeVierde klasseStompwijk (zo)Stompwijk ’92 verliest in slotfase bij ONA (1-0)

Stompwijk ’92 verliest in slotfase bij ONA (1-0)

-

Tweede klasse C (zondag)- Na het verdienstelijk gelijke spel (0-0) van vorige week in de openingswedstrijd tegen TAC’90 leek Stompwijk’92 opnieuw in een doelpuntloze wedstrijd een punt te gaan halen. Het ging in de uitwedstrijd bij het Goudse ONA vlak voor tijd toch nog mis toen de gastheren de enige treffer van de wedstrijd scoorden (1-0). Net geen nieuwe clean sheet dus voor Stompwijk ’92-keeper Jordi Bennis, die samen met LAV terugblikte op de wedstrijd.

,,In de eerste helft ging het redelijk gelijk op. Zij hadden weliswaar wat meer balbezit, maar verder dan een paar schoten van afstand kwamen zij niet. In de tegenaanval kwamen wij er wel een paar keer gevaarlijk uit, maar net als vorige week werd bijna iedere aanval van ons afgevlagd voor buitenspel. In sommige gevallen was dat beslist onterecht. We hebben met Nick Ammerlaan en Enrico Geus nu eenmaal snelle jongens voorin en als we een bal diep op één van hen speelden, gooide de grensrechter consequent zijn stok de lucht in. Wat dat betreft is het niveau van de (club)grensrechters in de 2e klasse beslist niet beter dan in de 3e klasse”, aldus de 24-jarige inwoner van Ypenburg.

Vervolgend: ,,In de 2e helft werd ONA wat sterker en we merkten ook wat irritaties bij hen, omdat die goal maar niet wilde vallen. Een puntje had voor ons mooi geweest, maar helaas viel dat doelpunt een minuut of tien voor tijd alsnog. De spits kwam 1 op 1 tegenover mij te staan. In eerste instantie kon ik zijn schot nog keren, maar in de rebound scoorde hij alsnog. Jammer, maar dat kan gebeuren. Na twee wedstrijden zijn wij als team ervan overtuigd dat we het 2e klasse niveau goed aankunnen en dat we ons zeker gaan handhaven. Sommige ploegen zijn voor ons nieuw, maar andere teams zijn we in het verleden al vaker tegengekomen. Altior is voor ons natuurlijk een bekende tegenstander (vorig seizoen kampioen van de 3e klasse, red.), maar ook de tegenstander van volgende week, KDO uit De Kwakel, kennen we nog van een paar seizoenen terug. We blijven daarom absoluut positief en we gaan er met Stompwijk ’92 een mooi seizoen van maken in de 2e klasse”, geeft de betrouwbare sluitpost aan tot besluit.

ONA- Stompwijk ‘92 1-0 (0-0).

Basisopstelling Stompwijk ‘92: Bennis, S. van de Salm, D van de Salm, Onderwater, Van de Linden, Van Marwijk, Van de Arend,  Van den Bosch, Ammerlaan, Luiten, Geus.