Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Uiteenlopende cijfers seizoen 2017/2018

Rurh gold artikelbanner
Mooi artikelbanner

Het nieuwe seizoen is zondag, 1 juli, officieel van start gegaan. Aan de hand van cijfers blikken we nog één keer terug op het amateurseizoen 2017/’18.In het seizoen 2017/’18 werden er 623.394 officiële wedstrijden afgewerkt in het amateurvoetbal op het veld. Er werden 4.252.274 doelpunten gemaakt; een gemiddelde van 6,82 per wedstrijd. In de zaal werden er 46.257 wedstrijden onder de KNVB-vlag afgewerkt; daarin werd 447.736 keer gescoord (9,68 per wedstrijd).

Meeste doelpunten

Relatief gezien waren er op de Waddeneilanden de meeste doelpunten te aanschouwen; op Schiermonnikoog 8,78 keer per wedstrijd en op Vlieland 8,22 keer (thuis- en uitteam). Dat komt vooral omdat op beide eilanden er relatief veel wedstrijden bij de junioren waren. Teams van het Gelderse ISC scoorden gemiddeld 6,1 keer per wedstrijd. Teruggerekend naar het aantal inwoners per gemeente worden er in Rozendaal de meeste wedstrijden gespeeld (0,55).

Voorthuijzen artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Grootste clubs

In absolute aantallen werden afgelopen seizoen de meeste wedstrijden gespeeld en het meeste gescoord in Amsterdam, de grootste gemeente van ons land. Voorschoten ’97 was gastheer van 2.006 officiële wedstrijden en daarmee koploper op dat gebied. Door teams van Quick ’20 uit Oldenzaal werd 6.581 keer gescoord; geen andere voetbalclub uit Nederland kon in 2017/’18 zo vaak juichen.

Het meest scorende mannenteam uit Nederland was afgelopen seizoen Lepelstraatse Boys 5. Zij maakten gemiddeld meer dan 10 doelpunten per wedstrijd. Alles viel dit seizoen op de juiste plek voor de ploeg uit Noord-Brabant. ,,Ik had in mijn hele leven nog nooit een hattrick gemaakt”, vertelt Michael, aanvaller van Lepelstraatse Boys 5. ,,Dit seizoen maakte ik één keer een hattrick, en daarna drie of vier achter elkaar.”

Bron: KNVB

Slingerland artikelbanner
Koetshuis de burcht artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten