dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen beloont zichzelf eindelijk een keer

FC Boshuizen beloont zichzelf eindelijk een keer

-

Eerste klasse B (zondag)- Gistermiddag moesten de Leidenaren aantreden tegen het Wateringse VELO, een tegenstander die nog binnen handbereik ligt. Overeenkomst tussen beide ploegen is dat er voor het begin van dit seizoen hoge(re) verwachtingen waren en die zijn niet waargemaakt, verschil kan hem zitten in het feit dat de negatieve spiraal waarin beide teams zitten door één van de ploegen wordt onderbroken. Het zat eindelijk een keer mee voor de mannen van trainer Jasper de Muijnck. Met een dik verdiende 2-4 overwinning stapte het team van FC Boshuizen van het veld.

De bezoekers startten goed, al na een paar minuten had een kopbal van Brayan Caicedo Mosquera een beter lot verdiend, helaas voor de blauw-gelen verdween deze net naast het doel. Enkele minuten later trof hij na een mooie individuele actie wel doel en daar waar het de afgelopen wedstrijden niet mee zat stond nu toch echt de 0-1 op het scorebord. Halverwege de eerste helft was het dezelfde Caicedo Mosquera die werd diep gestuurd en met een mooie lob over de uitgekomen doelman werd de voorsprong verdubbeld en leken de bezoekers op rozen te zitten. De trainer van VELO voelde de bui al hangen en wisselde vlak daarna de directe tegenstander van de grote man tot dat moment. De thuisploeg kon hier niet heel veel tegenover zetten, sterker nog de gevaarlijkste man aan Leidse kant had zowaar een hattrick kunnen maken, maar de keeper stond deze inzet in de weg.

In de tweede helft was de eerste grote kans voor de blauw-gelen, maar de 0-3 bleef uit. Uit het niets scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer, maar veel tijd om hier echt over in de rats te zitten was er niet want spits Mike Bekooij scoorde uit een mooi opgezette aanval de 1-3 en verschafte zijn team hiermee wat meer rust. Mitchell Zandbergen moest nog een keer handelend optreden alvorens Stiven Pretel Castillo de marge naar drie doelpunten verschil schoot. Dat het uiteindelijk nog 2-4 werd was alleen maar voor de statistieken, maar bracht de bezoekers niet meer in problemen. ,,Er stond vandaag echt een team in het veld wat voor elkaar wilde knokken voor een goed resultaat. Het zat de laatste weken niet altijd mee, misten zelf de kansen waar de tegenstander vervolgens wel het net wist te vinden maar ik heb echt genoten en ben trots op de jongens”, aldus trainer De Muijnck.

Een van de betere spelers aan FC Boshuizen kant, Mohammed Zenzen, vond ook dat zijn team verdiend had gewonnen. ,,Het zat ons eindelijk ook een keer mee, we scoorden vrij vroeg en bleven goed voetballen en na hun aansluitingstreffer maakten wij al snel de 1-3 dus we zijn eigenlijk geen moment in de problemen geweest. Ondanks de negatieve serie ben ik er altijd wel in blijven geloven en in de wedstrijd tegen VELO viel eigenlijk alles op zijn plaats. Wat mezelf betreft, ik merk dat ik lekker in mijn vel zit en dat ik ook steeds fitter begin te worden en ik hoop dat we nog een mooie serie kunnen neerzetten en de trainer en vertrekkende spelers een waardig afscheid kunnen geven.”

Zo wint het team FC Boshuizen met 2-4 bij ‘concurrent’ VELO, en zijn er nog 5 wedstrijden te gaan waarvan er 4 aan De Kade zullen worden gespeeld. Aanstaande zondag een thuiswedstrijd tegen….. juist ja VELO.

Basisopstelling FC Boshuizen : M. Zandbergen, Nomen, Arnoldus, Bayram, Pretel Castillo, Zenzen, Bekooij, Neuteboom, Caicedo Mosquera, J. Zandbergen en Uwimana.

Foto’s: met dank aan Haaglandenvoetbal.nl, Franca Dobbe