dinsdag, maart 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen blijft knap overeind tegen JOS/Watergraafsmeer

FC Boshuizen blijft knap overeind tegen JOS/Watergraafsmeer

-

Eerste klasse A (zondag)- FC Boshuizen is in het spoor gebleven van lijstaanvoerder JOS/Watergraafsmeer. In Amsterdam werd het 2-2 en op dat resultaat mocht de Leidse ploeg trots zijn. De hoofstedelingen hebben immers een ploeg staan met spelers die bij elkaar over de 400 wedstrijden speelden in het betaalde voetbal. JOS blijft door het resultaat aan de leiding met vijf punten voorsprong op de Leidenaren en zijn by far de voornaamste titelkandidaat. De formatie van Marcel IJzendoorn liet evenwel zien prima tegenstand te kunnen bieden, hoewel daar wel enig fortuin voor nodig was.

Op het knusse sportpark was het gezellig druk. De kantine was al in kerstsferen en in de bestuurskamer waren alle stoelen bezet. De topper trok veel belangstellenden en niemand ging ontevreden naar huis. Natuurlijk, de thuisploeg had graag gewonnen en meer afstand genomen. Zeker op basis van de tweede helft was het gelijke spel echter in lijn met de onderlinge verhoudingen.

IJzendoorn moest het op het middenveld stellen zonder de te laat gearriveerde Frank van Gils en Ismael Adsalmis ontbrak ook nog steeds, maar is wel op de weg terug en mag weer worden verwacht na de winterstop. Voorin was er op rechts een plek ingeruimd voor Jason Dasburg, verkaste Gerson Pisas naar de linkerflank en Calvin Dreesde belandde in de spits. Dat alles betekende dat Tommy Sinteur meer vanaf het middenveld speelde, zodat hij daar de aanvoer mocht verzorgen voor de aanvallers.

Na een korte fase van aftasten, ontbrandde het duel al spoedig. Een voorzet vanaf rechts van Richmond Bossman werd door clubtopscorer Malcolm Esajas ongehinderd ingekopt. De vraag was op dat moment waarom de spits zoveel vrijheid kreeg. Dat was in de beginfase niet anders voor Reggie Schaap. Mo Zenzen moest daarom een paar keer passen en zo kon de thuisploeg gevaarlijk zijn in de openingsfase. Geleidelijk aan kreeg de rechtsback wel meer grip op de behendige vleugelaanvaller en FC Boshuizen klom als het ware ook in de wedstrijd. Jean-Marc Antersijn moest na een kwartier nog wel redding brengen op een inzet van Raven Bergwijn, maar even later liet Pisas zich ook gelden. Zijn poging ging net naast het Amsterdamse doel.

Geluk had FC Boshuizen in de twintigste minuut. Schaap knalde snoeihard op de paal en zo werd de marge niet naar twee goals getild. Sterker nog, twee minuten later was het raak aan de andere kant. Jason Dasburg ging er rap van tussen, nam aan met rechts om vervolgens met links gedecideerd af te ronden. Een treffer die er zeker mocht zijn en die FC Boshuizen het geloof bracht er een evenwichtige wedstrijd van te kunnen maken.

Het volgende gevaarlijke moment was echter weer voor de thuisploeg. Bossman kreeg een vrije trap over de muur, maar Antersijn kon de bal nog over het doel tikken. Uit de daarop volgende hoekschop dacht Kevin Huijsman de 2-1 te maken, maar de bal kon van de doellijn worden verwerkt door een Leidse verdediger. Even later moest Michael Owel redding brengen op een alweer vlotte aanval van de koploper. Kort voor de rust knikte Esajas op de lat en zo mocht de FC niet mopperen over de tussenstand. Alsnog werd het echter op slag van rust 2-1. Schaap stuurde Bergwijn op pad en hij wist wel raad met de geboden ruimte. De 2-1 tussenstand kon niet onverdiend worden genoemd, maar de Leidse ploeg hoefde zeker nog niet te wanhopen.

Dat bleek ook na rust, want de brigade van IJzendoorn werd steeds brutaler en kon vaker druk zetten. JOS voetbalde niet meer zo makkelijk en de Leidse ploeg kon veelal controleren. Terwijl net als in de eerste helft de buien met regelmaat neerdaalden, bleef het duel aantrekkelijk tot het einde. Dat had zeker ook te maken met de gelijkmaker. Sohrab Safi werd op een meter of twintig van het doel gevloerd en de middenvelder besloot de vrije trap zelf te nemen. En dat leidde tot succes, want Colby Harmon werd volstrekt kansloos gelaten. Na deze gelijkmaker kon het treffen nog beide kanten opvallen, omdat beide ploegen niet de intentie hadden het wel welletjes te vinden met een puntje erbij op de ranglijst.

Younes Seghrouchni acteerde sterk en kon bijna de 2-3 laten aantekenen, maar dit keer kon de Amsterdamse sluitpost redding brengen. In de laatste tien minuten volgden er nog eens drie kansen. Antersijn redde een keer van dichtbij en een pegel van Raymond Fafiani kon op fraaie wijze tot hoekschop worden verwerkt. Safi probeerde het voor de Leidenaren nog eens via een vrije trap, maar dit keer krulde de bal te laat naar binnen.

Zo bleef het bij een gelijkspel in een topper met een hoge amusementswaarde. Volgende week sluiten de ploegen de eerste seizoenshelft af en is het voor FC Boshuizen zaak om de achterstand niet verder te laten oplopen of liever zelfs wat korter bij JOS te komen. Die ploeg heeft echter het vizier op de hoofdklasse staan en gezien het spel en de mogelijkheden van de ploeg van Cor ten Bosch is dat niet zo verwonderlijk. Dat neemt niet weg dat FC Boshuizen voor de zoveelste keer dit seizoen bewees dat het absoluut toe is aan een hoge klassering. Hulde voor de energie die de ploeg van IJzendoorn ook bij deze zeer sterke tegenstander kon opbrengen.

JOS/Watergraafsmeer-FC Boshuizen 2-2 (2-1). 11. Esajas 1-0, 22. Dasburg 1-1, 45. Bergwijn 2-1, 53. Safi 2-2. Scheidsrechter: Krop.

Opstelling FC Boshuizen: Antersijn, Zenzen, Neuteboom, Owel, Winkelman, Safi, Seghrouchni, Sinteur, Dasburg, Dreesde (74.Koeiman), Pisas.