HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen verliest weer, maar wel een nederlaag met perspectief

FC Boshuizen verliest weer, maar wel een nederlaag met perspectief

-

Eerste klasse B (zondag)-FC Boshuizen verkeert in zwaar weer, maar ondanks een negatieve serie zijn er nog steeds kansen voor nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Dan zal er echter toch een keer een goed resultaat neergezet moeten worden, te beginnen tegen het Goudse Olympia. Eerder dit seizoen werd uit nog met 3-1 verloren, bij winst zou de thuisploeg goede zaken doen en zou men de bezoekers wat verliespunten betreft achter zich laten. Helaas voor de mannen van trainer Jasper de Muijnck werd het weer een nederlaag, echter wel één met perspectief. Was het in eerdere wedstrijden vooral het voorop stellen van het eigen belang waardoor er verloren werd, nu werd er gestreden voor iedere meter en stond er ook echt een team in het veld maar waren het persoonlijke fouten die de ploeg de das om deden. En dan bivakkeer je ineens op een 3e plek van onderen, waarbij het gat in verliespunten met de nummer drie en tevens tegenstander van gistermiddag nog wel te overzien is. Het woord nacompetitie kan voor even in de ijskast maar als er gevoetbald blijft worden zoals zondagmiddag dan lijkt een overwinning niet ver weg meer.

Als team werk je een hele week naar de wedstrijd van zondag toe, en als trainersstaf bereid je je spelers heel goed voor op de komende wedstrijd. Wat is de kracht van de tegenstander en waar liggen de mogelijkheden? Dit alles kon gistermiddag direct de prullenbak in, want na amper een minuut stond het al 0-1 voor Olympia. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Joris van den Ban vanaf rand zestien meter binnengeschoten. Een van de hoofdrolspelers van gistermiddag, assistent-scheidsrechter Serifoski van de thuisploeg, stak nog wel zijn vlag omhoog maar dit vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Koene. Nauwelijks een paar minuten later had het zomaar gelijk kunnen staan, een goede individuele actie van Giovanni Lorenzo Cairo belandde op de benen van keeper Robbert Dols.

Nog binnen de tien minuten volgde er een door Sjoerd Winkelman opgezette aanval die meer had verdiend dan de uiteindelijke hoekschop. Na precies een kwartier werd een ietwat ongelukkige actie van Joey Zandbergen niet afgestraft, broertje Mitchell Zandbergen kon er nog net de vingertoppen tegenkrijgen. De ontspannen en goed leidende scheidsrechter had inmiddels genoeg van de assistent-scheidsrechter van de thuisploeg en verzocht hem vriendelijk doch dringend om het stokje letterlijk aan een ander over te dragen. En zo stonden er ineens twee Neutebooms in de “basis”. Vanaf minuut 20 gebeurde er in korte tijd van alles voor beide doelen, de beste kansen waren toch wel voor de thuisploeg maar dan gaat het een minuut of tien voor rust toch weer fout als Nick Ottevanger ongehinderd een corner binnen kan werken. Men stond erbij en keek er naar. Voor rust kregen beiden teams nog een enorme kans, namens de thuisploeg kon Mike Bekooij helaas het net niet vinden. Na lang blessureleed is hij inmiddels weer een vaste waarde, maar zijn het dan net nog die laatste paar procenten die hij mist om dat soort kansen te verzilveren? Zo werd de rust bereikt met een 0-2 stand, twee tegendoelpunten als gevolg van persoonlijke fouten.

En weer kwam FC Boshuizen niet scherp uit de kleedkamer want binnen twee minuten werd het 0-3. Na een haperende buitenspelval, lees de interpretatie van de scheidsrechter over het niet actief deelnemen aan het spel, mochten er drie man alleen op doelman Zandbergen af en was het Marciano Ijsselsteyn die de bal in het doel schoot. De thuisploeg moest vol in de achtervolging en daar waar in eerdere wedstrijden de koppies gingen hangen werd er nu een tandje bijgezet en werd binnen de minuut de marge al verkleind. De weer fitte, en beste man aan de zijde van de thuisploeg, Stiven Pretel Castillo mocht na hands binnen de zestien vanaf 11 meter aanleggen en deed dat uiterst koelbloedig. En zo werd het weer een wedstrijd waarbij de bezoekers steeds meer achteruit moesten en het percentage balbezit voor de thuisploeg enorm was. Tot echte hele grote kansen kwam men niet, daarnaast werd er natuurlijk wel heel veel ruimte weggegeven waar Olympia niet heel goed gebruik van maakte.

Er moest een gaatje worden gevonden in de hechte defensie van de rood-zwarten of de bal moest een keer goed vallen maar dat was lange tijd niet het geval. In de voorlaatste minuut was daar toch ineens de aansluitingstreffer, een vrije trap van Rick Arnoldus werd door Jesper Neuteboom met het hoofd geschampt en zo stond het 2-3 met nog een paar minuten te gaan. Het laatste gevaarlijke wapenfeit was een vrije trap van dezelfde Arnoldus die net over ging en zo stonden de jongens van de Kade wederom met lege handen. Er stond wel een team wat voor elkaar vocht en ging het al veel beter met het voorop stellen van het teambelang.

Dat vond ook trainer De Muijnck ,,We hebben als team echt goed gevoetbald, ik heb weer strijd gezien en bij vlagen goed voetbal alleen zit het ons dan ook niet mee. We verliezen door persoonlijke fouten en dat is zonde, doodzonde. Bij die eerste goal laat Jesper zijn man uit zijn rug lopen en had Sjoerd wel wat meer mogen knijpen en bij die tweede houdt Mike  zich in omdat Mitchell komt en dan gaat het mis. Wat die derde goal betreft, eens dat de man die scoorde geen buitenspel stond maar degene waar de bal in eerste instantie naar toegespeeld wordt wel en die doet in mijn ogen actief mee aan het spel, beïnvloedt deze ook dus dat is gewoon strafbaar buitenspel. En dan hebben we ook nog die poppenkast met onze assistent scheidsrechter, na de midweekse blamage voor de RABO LAV cup tegen Oegstgeest waarbij hij zijn vlag neergooide had de scheidsrechter het nu wel heel erg snel met hem gezien en terecht. Hij moet beseffen dat hij niet alleen zichzelf voor schut zet maar ook de club FC Boshuizen een slechte naam bezorgd en dat mag natuurlijk nooit de bedoeling zijn.”

Het was weer een enerverend middagje aan de Kade. Toeschouwers hebben wederom waar voor hun geld gekregen en het vizier moet nu worden gericht op de wedstrijd van 1e Paasdag (1 april, geen grap) tegen Spartaan 20 uit, die met maar liefst 10-0 op de broek kregen van VOC.

FC Boshuizen – Olympia 2-3 (0-2) 1. Van den Ban 0-1, 37. 0-2 Ottevanger, 47. 0-3 Ijsselsteyn, 48. 1-3 Pretel Castillo en 89. 2-3 Neuteboom. Scheidsrechter J.J. Koene, toeschouwers 130.

Opstelling FC Boshuizen : M. Zandbergen, Scheltens (85.S. Safi), Winkelman, Nomen, Arnoldus, Bayram (68. Akdil), Pretel Catillo, Bekooij, Neuteboom, Cairo (80. Zenzen) en J. Zandbergen.

Opstelling Olympia : Dols, Van der Kaa, Ottevanger, Castano, Heuvelman, Branderhorst, Overbeek, v.d Wal, Ijsselsteyn, Van den Ban, De Koning.