HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen wint en speelt zich definitief veilig

FC Boshuizen wint en speelt zich definitief veilig

-

Eerste klasse B (zondag)-De opdracht voor de mannen van Jasper de Muijnck was vooraf duidelijk. Winnen om zich daarmee definitief veilig te spelen. Niet naar andere ploegen kijken maar uitgaan van eigen kracht om de laatste twee wedstrijden vrijuit te kunnen spelen. Het programmaboekje van tegenstander Delft sprak voor haar beurt want die gaven aan dat de ploeg uit Leiden al veilig was, was dit een vooruitziende blik of een kwestie van onachtzaamheid? Uit het feit dat een paar regels verder genoemd werd dat de Leidse ploeg volgend seizoen getraind zal worden door Ton en Julian Jenner kan worden uitgegaan van het laatste. FC Boshuizen deed wat het moest doen en stapte met een 0-3 overwinning van het veld. Geheel en al gemakkelijk ging het echter niet, want de verlossende 0-1 werd pas in de blessuretijd van de eerste helft gemaakt.

De gastheren zijn min of meer per ongeluk de eerste klasse ingerold en weten eigenlijk het gehele seizoen al dat het bereiken van de nacompetitie het maximaal haalbare zou zijn, want door het wegvallen van Kocatepe eerder dit seizoen is er geen rechtstreekse degradant. De bezoekers zetten vroeg druk op het kleine veld en probeerden Delft direct bij de strot te grijpen en na ongeveer een halve minuut spelen leverde dit al de eerste hoekschop op. Een paar minuten later raakte Haykan Bayram geblesseerd in een poging om balverlies van Stiven Pretel Castillo ongedaan te maken. Bayram moest niet veel later ook gewisseld worden.

Na tien minuten viel de grootste kans te noteren. Een verre uittrap van Mitchell Zandbergen werd goed verlengd en spits Mike Bekooij kon alleen op de keeper afgaan maar kon helaas voor e Leidenaren niet afdrukken. FC Boshuizen bleef de ploeg met het meeste balbezit en ook met het meeste gevaar, maar het ‘houtwerk’ stond een aantal malen Leids succes in de weg. Delft kon hier niets tegenover stellen. De enige mogelijkheid ontstond ook nog eens door geklungel in de defensie van de Boshuizenaren. Toen iedereen zich al had neergelegd bij een brilstand als tussenscore was daar Rick Arnoldus die een vrije trap fantastisch binnen schoot en zo de 0-1 op het scorebord zette. Met een voorsprong de rust ingaan en dat ook nog tegen een ploeg die aanvallend gezien onmachtig was, dat moest perspectief geven voor de tweede helft.

In het begin van de tweede helft onderscheidde Brayan Caicedo Mosquera zich een aantal keren negatief door alleen maar uit te zijn op eigen succes, daar waar andere opties beter waren en kon de thuisploeg nog steeds niet voor gevaar zorgen. Halverwege de tweede helft was het de dit keer  onzichtbare Bekooij die knap wegdraaide en zijn schot op de lat zag eindigen, maar het was de alerte Pretel Castillo die de rebound knap in het doel schoot. Nauwelijks vijf minuten later ging de wedstrijd definitief op slot en zorgde invaller Hussein Uwimana met een fantastische lob, of was het een mislukte voorzet (?), voor het slotakkoord en stond er een veilige 0-3 op het scorebord. De wedstrijd was gespeeld, missie geslaagd en drie punten in de tas. FC Boshuizen is nooit in gevaar geweest, maar had het zichzelf zeker in de eerste helft een stuk makkelijker kunnen maken. De bezoekers, waar Arnoldus een gretige indruk maakte en ook invaller Baris Akdil streed voor iedere meter en de meeste van zijn kopduels won, spelen aanstaande zondag tegen het Gorinchemse Unitas, de ploeg die met 0-2 bij Hoogland won en hierdoor het kampioenschap opeiste.

Delft- FC Boshuizen 0-3 (0-1). 45+.1 0-1 Arnoldus, 68. 0-2 Pretel Castillo, 73. 0-3 Uwimana. Scheidsrechter: Schipper. Toeschouwers: 70.

Basisopstelling Delft : Van Balen, El Mourabit, Kasius, Van Hek, Den Toom, El Bojadainni, Osei Owusu, Khamkhami, Kulup, Van Driel, Olbina.

Opstelling FC Boshuizen : M. Zandbergen, Winkelman, Neuteboom, J.Zandbergen, Bayram (10. Akdil), Fikki (59. Uwimana), Arnoldus, Pretel Castillo, Zenzen, Bekooij, Caicedo Mosquera (76. Safi).