Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

FC Rijnvogels deelt de punten weer met Zwaluwen

Rurh gold artikelbanner
ALV artikelbanner

Hoofdklasse A (zaterdag)- Een dunne koude wind en geen hartverwarmend duel op de Kooltuin dat in een 0-0 remise eindigde. De toeschouwers die in behoorlijke getale de grillen van Koning Winter hadden getrotseerd kregen niet waar zij voor naar de thuishaven van FC Rijnvogels waren gekomen. Een sprankje hoop op een eventuele periodetitel bleek ijdel want zoals verwacht liet Ter Leede thuis tegen Rijsoord geen steek vallen (3-1).

De Vogels lijken de schwung die er na vijf overwinningen was opgebouwd en na het kansloos verloren duel tegen Noordwijk uit de handen te zijn geglipt. Ook in de wedstrijd tegen Zwaluwen kon de positieve draad niet geheel worden opgepakt. Op zich is een punt natuurlijk welkom in deze fase van de competitie, maar er had beslist meer ingezeten. De paar behoorlijke mogelijkheden om het duel alsnog in het voordeel te beslissen werden naar de vergetelheid verwezen. De opponent uit Vlaardingen werd nauwelijks gevaarlijk en zal het meest content zijn geweest met de puntendeling. Evenals in de heenwedstrijd, die in een gelijkspel (1-1) eindigde, kon geen der kemphanen na afloop juichend het veld verlaten. Hetgeen niet onverlet laat dat de gastheren hier nog de meeste aanspraak op mochten maken.

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Scheffer sportprijzen artikel
Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

Kort na de hervatting was er een cruciaal moment toen Arno Dijkstra na een hoekschop de bal inkopte maar volgens de goed leidende arbiter Fikkert was de bal de doellijn niet gepasseerd. De assistent zal het nauwelijks hebben kunnen ontwaren in de mêlee van spelers in en voor het hok van doelman Marvin van Tienen. Supporters met een rood-witte bril hadden het leer achter de lijn zien weghalen. De wens was de vader van de gedachte want het feestje ging niet door.

De 1-0 had kort daarvoor al moeten vallen toen Joey Lauhouh Romano van der Stoep vrij voor doel zette maar deze schoot in zeer kansrijke positie veel te gehaast over. Voor de rust had hij al een schuiver voorlangs zien gaan en later in het tweede bedrijf knalde hij in een ietwat moeilijker positie over en naast het vijandelijke hok. Jaap van Duijn zag in de eerste helft na een vlot lopende aanval een schot door Van Tienen gestopt en collega Jeffrey Verkerk kreeg nauwelijks de gelegenheid om zijn handen te warmen. De bezoekers wisten zich amper enige kansen te scheppen in een wedstrijd waarin de thuisclub het iets betere van het spel had.

Door het uitblijven van een treffer werd het spel er niet beter op en lange ballen leverden niet het gewenste resultaat op. Subtiele combinaties ontbraken. Wel ontstonden er een paar hachelijke momenten voor de Vlaardingse veste, maar Van Tienen en de zijnen kwamen telkenmale met de schrik vrij. Pas tegen het einde van de wedstrijd voelden de Zwaluwen dat er mogelijk meer dan een puntje uit Katwijk mee kon worden gepikt. Invaller Raoul Gillet penetreerde in de Katwijkse zestien en ging naar de grasmat, maar arbiter Fikkert wuifde het weg. Zo ongeveer het laatste memorabele wapenfeit van het toch ietwat tegenvallende duel.

FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Bright Ampong, Pieter van den Breggen, Ricardo de Vlugt, Wouter Soomer, Luuk Slegt, Ivailo Staal, Romano van der Stoep, Joey Lauhouh (83. Robbin van Dijk), Arno Dijkstra, Jaap van Duijn (75. Jim Havenaar).

 

OWN artikelbanner
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten