Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

FC Rijnvogels lijkt al gezien voor de derde periodetitel

Brasserie Park
Brasserie VIS artikelbanner

Hoofdklasse A (zaterdag)- De aspiraties om serieus mee te doen in de strijd voor de derde periodetitel moeten weer even in het onderste laatje worden opgeborgen door FC Rijnvogels. Na de 1-0 nederlaag bij SteDoCo is het nu weer zaak om de eerdere doelstelling van een paar maanden geleden prioriteit te geven. Handhaven in een seizoen waarin een vreemde curve van een slechte serie in het begin, opgevolgd door een prima reeks van vijf overwinningen op rij en nu in de spagaat van puntjes pakken en puntjes morsen is beland.

Het ditmaal geheel witte vlaggenschip uit Katwijk leek in het begin aardig op koers te liggen. Er werd behoorlijk goed gevoetbald en op deze zonnige dag was er aanvankelijk een regenbui van corners voor het hok van doelman Mark Smith die met behulp van zijn kompanen voor zich een aantal hachelijke situaties overleefde. Aan het eerste half uur mankeerde weinig behalve dat de Kooltuinmannen niet wisten te scoren. Trainer Jimmy Simons in de nabeschouwing beluisterend: ,,Ik vond dat wij een prima eerst helft speelden, maar dan krijg je toch vlak voor de rust die goal onverwacht tegen die bijna uit het niets kwam vallen”, klonk het spijtig. Inderdaad, de treffer kwam redelijk onverwacht. Nadat doelman Jeffey Verkerk in eerste instantie met een voetreflex een inzet van dichtbij had gekeerd was het gevaar nog niet geweken en uiteindelijk mocht Jordey van Dam op slag van rust de openingstreffer van dichtbij binnen tikken. Ook het snelle uitschuifbeen van de Katwijkse sluitpost voorkwam dat de gastheren de marge konden verdubbelen.

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Brasserie buitenhuis

Bright Ampong bleef geblesseerd in de kleedkamer achter en Jaap van Duijn mocht opdraven. Kevin Wijmer nam de rechtsbackpositie in en Romano van der Stoep zakte een linie terug. Veel verandering in het spelbeeld leverde dit niet op. Wat de makke in het tweede bedrijf was, was dat er minder gecombineerd werd maar de lange bal te vaak werd gezocht. De muur uit Hoornaar kon op deze manier niet worden geslecht want vrijwel de meeste kopduels werden door Remco Buist en de zijnen gewonnen. Soepel lopende combinaties waren derhalve nauwelijks uit voorraad leverbaar, alle goede intenties ten spijt. Ste(sterk)Do(door)Co(combinatie) bleef derhalve overeind en wist het gelijkwaardige duel niet op slot te gooien. Enerzijds voorkwam Verkerk dit en anderzijds bleef de defensie van de zwart-roden redelijk eenvoudig overeind. Kort voor het scheiden van de markt leek een dieptepass op invaller Robbin van Dijk nog een behoorlijke mogelijkheid op een remise op te leveren, maar goalie Smith was een fractie eerder bij de bal dan de Rijnsburger in Katwijkse dienst. Door deze nederlaag blijven de Vogels steken in de middenmoot en ook de cijfers spreken duidelijke taal, dertig doelpunten voor en een zelfde aantal tegen. Het saldo na 23 wedstrijden waarin de prestatiecurve mee is weer gegeven.

FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Bright Ampong (46:Jaap van Duijn), Pieter van den Breggen, Kevin Wijmer. Oliver Rifai. Ivailo Staal, Ricardo de Vlugt, Ryan Lugtigheid (81: Robbin van Dijk), Jim Havenaar (61: Joey lauhouh), Arno Dijkstra, Romano van der Stoep.

 

Seven gifts artikel
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten