Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

FC Rijnvogels pakt de lift naar boven

ALV artikelbanner
Mooi artikelbanner

Hoofdklasse A (zaterdag)- Voor de tweede keer achter elkaar heeft FC Rijnvogels dankzij een nipte 1-0 overwinning de weg omhoog gevonden. Op het Rotterdamse sportpark Faas Wilkes was de treffer van Jaap van Duijn voldoende voor de driepunter, die de overwinning op Xerxes/DZB de Vogels op de zesde plaats deden belanden. Een geheel ander beeld dan twee weken voordien toen er nog in de onveilige zone op de competitieladder werd gebivakkeerd.

Gemeten aan het aantal doelrijpe mogelijkheden mag de zege verdiend worden genoemd. Net als tegen Achilles Veen was het een performance die als matig dient te worden gekwalificeerd. Het was een duel tussen twee teams die tot dan toe een beetje onderaan de middenmoot meestreden en dat was op de kunstmat terug te vinden. De Rotterdamse blauw-witte zebra’s etaleerden dat zij daar momenteel thuis horen want zij schiepen zich nauwelijks een doelrijpe mogelijkheid. Die waren wel aan de Katwijkers besteed doch van het handjevol kansen was die ene door Jaap van Duijn benut, uiteindelijk beslissend voor de wedstrijd die op een 0-0 leek af te stevenen. Met dank aan invaller Sammy Zandbergen, laten we dat niet vergeten, die het slimme beslissende passje gaf.

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sport2000 artikelbanner
Geco artikelbanner
Sepa green artikelbanner

De Kooltuinboys startten zonder de geschorste Max van Steen en de geblesseerde Luuk Slegt, vorige week de matchwinner. Van Steen na de wedstrijd: ,,Ik had graag op de plaats van Robbin van Dijk gestaan op het moment dat hij kort voor de rust (na een haarscherpe counter, op een presenteerblaadje gelegd door Roy van Leeuwen), over het door doelman Wesley van der Molen verlaten doel had geschoten. Het was de ultieme mogelijkheid om met een voorsprong van de thee te gaan genieten. Tevens was het de beste mogelijkheid nadat de Vogels in de beginfase twee aardige mogelijkheden niet verzilverden. De Katwijkse defensie wist ook zaterdagmiddag de nul te koesteren met captain Ricardo de Vlugt aan het hoofd. Doelman Jeffrey Verkerk beleefde een makkelijke middag.

In het tweede bedrijf waren wederom de beste kansen voor de gasten. Romano van der Stoep schoot rakelings naast en Van Duijn idem dito. Mislukte combinaties leverden vooralsnog geen treffer op. De roodwitte defensie moest echter alert blijven op de soms snelle tegenstoten van de gastheren, maar op het middenveld werd de strijd in Katwijks voordeel beslist. Jimmy Simons bracht twee verse spitsen in, Joey Lauhouh en Chadion Melfior ten koste van Roy van Leeuwen en Robbin van Dijk. De trainer ging voor de volle winst. Een kwartier voor tijd bracht hij Sammy Zandbergen in en offerde centrale verdediger Reno van Heiningen op. Deze wissel pakte uitstekend uit want koud een minuut binnen de lijnen was de pass van Zandbergen koren op de molen van Van Duijn die hieruit de winnende treffer binnen werkte. Van der Molen greep mis en het leer hobbelde in de Rotterdamse touwen. In het laatste kwartier verdedigden de Vogels hun nest met soms vrouwen-en- kinderen- eerst-voetbal. Resultaat ging boven de schoonheid. Het resultaat was er en de punten ook. Prioriteit nummer een. Missie geslaagd.

FC Rijnvogels: Verkerk, Wijmer, De Vreugd, Van Heiningen (76.Zandbergen), De Vlugt, Ossevoort, Van der Stoep, Driebergen, Van Leeuwen (59. Lauhouh), Van Dijk(59. Melfor), Van Duijn.

 

Brasserie meelfabriek
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten