Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

FC Rijnvogels wint een punt bij Swift

Drankenhandelleiden artikelbanner
Rumling bouw artikel

Hoofdklasse A (zaterdag)- Net zoals in de drie voorgaande ontmoetingen tegen Swift op het Olympiaplein in de hoofdstad is het FC Rijnvogels niet gelukt om de volle buit mee naar Katwijk te nemen. Na twee eerdere nederlagen en het 2-2 gelijke spel van vorig seizoen stond er nu na het duel wederom een 2-2 op het scorebord. Met deze stand mochten de Vogels uiteindelijk tevreden zijn omdat de thuisclub de meeste aanspraak op een driepunter mocht maken. Per saldo waren zij over het gehele duel beschouwd de betere ploeg. Sneller, directer en vaker winnaar van de tweede bal. Op basis van deze constateringen zou het team van trainer Bart Logchies de punten hebben verdiend. Anderzijds is het zo dat de formatie van trainer Jimmy Simons veerkracht toonde door twee keer een achterstand te nivelleren. Het had zelfs een gestolen overwinning in de voetbaltas kunnen meepikken hetgeen de gerechtigheid zou tarten. In de blessuretijd kwam er een lange trap van achteren uit, Jaap van Duijn zag plotseling op rechts een vrij veld voor zich en had twee opties. Hij koos voor de verkeerde door het met een lob -simpel door doelman Joost Meendering gevangen- te proberen hetgeen dus op niets uitliep. Optie twee was een betere. De bal netjes voorschuiven waar de mee gelopen Max van Steen er beter voor stond en deze zijn tweede van de middag en dus waarschijnlijk de winnende treffer had kunnen maken. Het zou een onverdiende zege zijn geweest, maar zover kwam het dus niet.

Een tussentijdse APK beurt voor de roodwitten zou wellicht geen kwaad kunnen want het liep bepaald niet gesmeerd. De onderdelen in de Katwijkse motor waren niet op elkaar afgestemd. Een miscommunicatie tussen Arie de Vreugd en doelman Jeffrey Verkerk leidde al een vroege hoofdstedelijke treffer in. Een cadeautje dat in de categorie ‘Sintsurprises’ van deze tijd paste. Carlos Groen pakte het simpel en dankbaar uit. Een opmaat voor de gastheren om lekker te gaan ballen en de Katwijkers niet in hun spel lieten komen. De strijd speelde zich dan ook hoofdzakelijk op de Katwijkse helft af. Ondanks de vele corners en bijna treffers bleef de averij beperkt. Bij een van de weinige oplevingen maakte Romano van der Stoep kennis met de nieuwe (kurk) kunstgrasmat en Van Duijn mocht vanaf de kalkstip vuren. Een kolfje naar zijn hand. De granaat ontplofte in het nylon achter de kansloze Meendering, 1-1.

Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Geco artikelbanner
Sepa green artikelbanner

Na de warme thee op een kille novembermiddag namen de gastheren direct weer het initiatief. Het mondde uit in een fraaie treffer van Jesse Dingjan, die met een achterwaartse omhaal Verkerk kansloos liet. Het sein voor de Vogels om weer op rooftocht te gaan. De gelijkmaker hing in de grauwe lucht omdat de Katwijkers eindelijk de mouwen opstroopten. Na een afgeslagen aanval schoot Van Steen onberispelijk binnen, 2-2. Joey Lauhouh had pech met een kopbal tegen de lat en de rebound van Van Steen werd met een reflex door Meendering gekeerd. Verkerk pareerde nog een gevaarlijke inzet en her slotakkoord leek voor de Vogels maar zoals eerder beschreven klonk dit niet.

FC Rijnvogels: Verkerk, De Vlugt, De Vreugd, Van Heiningen (46: De Man), Ossevoort, Slegt, Van der Stoep, Driebergen, Van Leeuwen (46: Lauhouh), Van der Steen, Van Duijn.

Seven gifts artikel
OWN artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten