vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseSpelers FC Boshuizen dragen winst op aan de vader van Marcel IJzendoorn

Spelers FC Boshuizen dragen winst op aan de vader van Marcel IJzendoorn

-

Eerste klasse A, West I (zondag)- Na de zwaarbevochten maar verdiende overwinning van vorige week tegen Hoofddorp stond zondagmiddag de wedstrijd tegen LSVV uit het ‘verre’ Zuid-Scharwoude op het programma. Voor alles en iedereen wat FC Boshuizen een warm hart toedraagt, maar in het bijzonder trainer Marcel IJzendoorn en zijn familie was het een bijzondere en emotionele wedstrijd want zijn vader die ruim 30 jaar al zijn wedstrijden volgde overleed afgelopen week plotseling. Onder het toeziend oog van de gehele familie IJzendoorn en na een indrukwekkende minuut stilte was het de thuisploeg die furieus startte en binnen 10 minuten al op een comfortabele 2-0 voorsprong stond. Na ruim 90 minuten stond er een 5-1 op het niet werkende scorebord, een uitslag die met wat meer precisie nog wel wat hoger had kunnen uitvallen. En de bezoekers; die stonden erbij en keken er naar.

De gastheren begonnen zonder de geschorste Sjoerd Winkelman en de te laat komende Redouan Boutachekourt. Hierdoor maakte Denylson Voorn zijn debuut op de linksbackpositie en was het Mo Zenzen die de rechtsbackpositie innam. De fluit van de overigens goed leidende man in het zwart, de heer Jos Straver, had nog nauwelijks geklonken of de 1-0 lag al in het netje. Het was Tommy Sinteur die afdrukte, en het tafereel wat hierna volgde was emotioneel maar ook veelzeggend voor het team. Doelpuntenmaker Sinteur vloog zijn trainer in de armen, waarna er door anderen werd aangegeven dat men gefocust moest blijven. Een goede start, die na tien minuten een passend vervolg kreeg toen Gerson Pisas de 2-0 aantekende. De bezoekers waren tot dat moment nog niet in de buurt van keeper Jean Marc Antersijn geweest, een grote uitslag leek in het verschiet te liggen. De thuisclub verzuimde de eerste helft verder uit te lopen en LSVV deelde wat speldenprikjes uit zonder echt gevaarlijk te worden, en zo werd de thee opgezocht met een 2-0 voorsprong.

Vlak na rust kregen de gasten de eerste behoorlijke kans, de geheel vrijstaande speler kopte de bal over het doel. Dachten de bezoekers terug in de wedstrijd te kunnen komen, was het in de omschakeling wederom Sinteur die het net wist te vinden en zo stond de thuisploeg vlak na rust op 3-0 en leek de wedstrijd gespeeld. LSVV gaf zich echter nog niet gewonnen, het kwam zelfs op 3-1, een vrije trap werd binnengekopt en de bezoekers dachten dat er nog wel iets te halen viel. Het was invaller Calvin Dreesde die hier anders over dacht en na een individuele actie het verschil weer tot drie bracht. Hierna knakte er iets bij de tegenstander en via wederom Sinteur werd de eindstand van 5-1 bereikt.

Na een dergelijke wedstrijd ligt het voor de hand om Sinteur te interviewen, of IJzendoorn maar uw verslaggever ter plekke heeft gekozen voor de stuwende kracht in de defensie en die samen met captain Jesper Neuteboom soeverein het centrum leidt, Michael Owel. ,,Een goede start van de competitie, alleen zijn we pas twee wedstrijden onderweg dus dat zegt nog niets. We hebben tot nu toe wel een behoorlijke voorbereiding gehad, er staat echt een team die bereid is voor elkaar te knokken en dat is toch wel de verdienste van onze trainersstaf. Wat mezelf betreft, ik heb vanaf het begin het vertrouwen van de trainers gehad en dat voelt heel goed. Ik heb ook weer het plezier in het voetbal teruggekregen, na een zware werkdag is het trainen voor mij nu een lust, en dat is in het verleden wel eens anders geweest.” Op mijn vraag of hij nog ambities heeft, is het antwoord: ,,Natuurlijk heb ik die nog, ik ben 28 dus ik denk dat ik nog wel een keer een stap kan maken, maar voorlopig zit ik hier op mijn plek en is er bij deze club nog voldoende uitdaging.”

Een vliegende start van de competitie dus voor de Leidenaren. Weliswaar pas twee wedstrijden onderweg in een klasse die over het algemeen onbekend is en dus ook lastig aan te geven waar FC Boshuizen op dit moment staat. Feit is wel dat er een team staat, een team dat voor elkaar door het vuur gaat en waar men bereid is om veel vuile meters voor elkaar te maken. Naast karakter bezit het team ook creativiteit, snelheid en individuele kwaliteiten en zal het voor vele ploegen een lastig te bespelen tegenstander zijn. Veelzeggend is ook dat er op 2 oktober “gewoon” getraind gaat worden. Op zondag zijn er in de regio natuurlijk niet al te veel wedstrijden, dus mocht u een keer niets te doen hebben dan is een bezoekje aan de Kade zeker aan te bevelen. Deze ploeg verdient meer dan het aantal toeschouwers wat gistermiddag aanwezig was, al heeft er zeer waarschijnlijk iemand van bovenaf meegekeken die heeft gezien dat zijn zoon goed werk heeft afgeleverd. Iets met een ronde cirkel?

FC Boshuizen – LSVV 5-1 (2-0). 1-0. Sinteur, 2-0 Pisas, 3-0 Sinteur, 3-1 Bruin, 4-1 Dreesde, 5-1 Sinteur. Toeschouwers 80. Scheidsrechter: Straver.

Opstelling FC Boshuizen : Antersijn, Voorn, Seghrouchni, Adsalmis (Dreesde), Owel, Zenzen, Safi (Boutachekourt), Sinteur, Neuteboom, Pisas (Mpuisa), Van Gils.

Opstelling LSVV : Stet, Den Iseger, Berkhout, Emmerik, Paauw, Kansen (Duijs), Rood (Botman), Merk (Bruin), De Ruiter, Reinhard, Cretier.