dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseStroef FC Boshuizen wint op karakter, maar grijpt naast periodetitel

Stroef FC Boshuizen wint op karakter, maar grijpt naast periodetitel

-

Eerste klasse A (zondag)- De ploeg van trainers Marcel IJzendoorn en Ronald van Wattum  had de eerste zes wedstrijden gewonnen, in de laatste competitiewedstrijd tegen Zeeburgia kwam er zand in de tot dan toe draaiende motor en werd de eerste nederlaag geleden. Na een succesvol optreden in de districtsbeker waarin een ruime en verwachte overwinning tegen vierdeklasser Zwartewaal werd behaald stond zondagmiddag de wedstrijd tegen Legmeervogels op het programma. Het was de laatste wedstrijd van de eerste periode, waarin de beste papieren voor JOS Watergraafsmeer waren. Een gelijk puntenaantal, een gelijk doelsaldo alleen 3 doelpunten minder gescoord. Kortom, de boodschap was duidelijk maar bij de thuisploeg was men niet zo bezig met deze periode. Een overwinning was het belangrijkste en als dat kon worden afgesloten met een feestje dan was dan mooi meegenomen. Na een vroege voorsprong en een minimale achterstand bij rust werd uiteindelijk op karakter de overwinning binnengesleept. Iets te vieren was er wel. Niet het behalen van een periodetitel, maar door in de laatste minuten een zeker lijkende nederlaag om te buigen in een karaktervolle overwinning (3-2).

De middag begon goed voor de blauw-gelen want na amper 1 minuut spelen was daar al de voorsprong. Via keeper Leroy Goedhoop en Tommy Sinteur kwam de bal uiteindelijk bij Gerson Pisas terecht en die schoot de bal beheerst binnen. Hierna volgde nog een mogelijkheid voor de gastheren, maar daarna werd het spel steeds slordiger en onnauwkeuriger. Ruimtes werden te groot, er werden verkeerde keuzes gemaakt en men vergat te voetballen. De bezoekers namen de regie in handen, en na ruim een kwartier spelen scoorden zij uit een corner via de kluts de gelijkmaker. Vlak hierna ontstond een kans voor Sinteur om de thuisploeg weer op voorsprong te zetten maar daar bleef het dan ook wel bij voor de thuisploeg in de eerste helft. Legmeervogels was de betere ploeg en liet zien waarom er tot nu toe nog geen uitwedstrijd werd verloren. Met goed voetbal en een enorme strijdlust werd de thuisploeg teruggedrongen en vlak voor rust was daar de verdiende voorsprong, al was daar wel een fout van Mo Zenzen voor nodig. Het rustsignaal kwam voor FC Boshuizen als geroepen. De thuisploeg zat op dat moment totaal niet in de wedstrijd en zo kon er nog het een en ander worden rechtgezet. Assistent trainer Van Wattum: ,,We komen al binnen 1 minuut op voorsprong maar wat we daarna laten zien was gewoon heel matig. De kracht van ons team is het voetballend vermogen en strijd maar dat kwam er de eerste helft totaal niet uit en we speelden de bal ook veel te snel en te veel lang. Een aantal spelers is niet in vorm en dat zie je dan ook direct terug.”

De ploeg van IJzendoorn en Van Wattum was ook het grootste gedeelte van de tweede helft de onderliggende partij. De bezoekers konden de marge echter niet vergroten en lieten de thuisploeg hierdoor in leven. Een gelukkige hand van wisselen leverde uiteindelijk toch nog de volle buit op. Eerst was het de niet lekker in de wedstrijd zittende Sinteur die vanaf 11 meter de stand weer in evenwicht bracht, dit nadat doelpuntenmaker Pisas na een individuele actie onreglementair binnen de 16 meter werd gestuit. Een paar minuten later en al in blessuretijd zorgde “supersub” Calvin Dreesde voor de beslissing. Met zijn rug naar de goal aangespeeld en wegdraaiend bij zijn tegenstander schoot hij de bal knap door en langs een woud van benen in de verre hoek. Een ontlading volgde en niet heel veel later floot de uitstekend leidende scheidsrechter Meeuwenoord voor het eindsignaal. FC Boshuizen was het grootste gedeelte van de wedstrijd onderliggend maar stapte uiteindelijk op karakter toch met drie punten van het veld. Saai is het nooit aan de Kade, dat heeft deze wedstrijd wel weer bewezen.

,,Ook in de tweede helft kwamen wij niet echt aan voetballen toe, en dan proberen we met de wissels nog wat te forceren omdat je weet dat de tegenstander hun strijdwijze ook niet de gehele wedstrijd volhoudt. Calvin was de laatste wedstrijden wat ongelukkig met zijn invalbeurten maar vandaag beslist hij toch de wedstrijd met een uitstekende vooractie en de afronding. Deze overwinning is lekker, alleen moeten we onze ogen niet sluiten voor hoe wij grotendeels deze wedstrijd gespeeld hebben”, aldus de realistische woorden van Van Wattum.

Sohrab Safi beaamde dat het van FC Boshuizen kant geen grootse wedstrijd was. ,,Wij zaten totaal niet in de wedstrijd en wat mezelf betreft denk ik dat dit de slechtste wedstrijd van het seizoen was. Ik moet heb hebben van mijn passing, maar geen enkele bal kwam aan en het lukte gewoon niet. Het laatste gedeelte van de wedstrijd was voor ons, en na de gelijkmaker heerste er onder de spelers de gedachte dat er meer te halen viel. En dat die goal dan nog valt is echt fantastisch. Misschien niet helemaal verdiend over de gehele wedstrijd gezien maar je vindt het toch niet erg dat ik daar geen boodschap aan heb.”

Opvallend feit is dat de beleving in het veld en langs het veld op het eind totaal verschillend was. Bij de thuisploeg was er op de bank na de gelijkmaker opluchting en gedachte om het punt te koesteren, spelers in het veld hadden de volle overtuiging dat winst er nog inzat. De afloop is inmiddels bekend.

FC Boshuizen – Legmeervogels 3-2 (1-2) 1. 1-0 Pisas, 15. 1-1 Akrouh, 44. 1-2 , 88. 2-2 Sinteur, 90. 3-2 Dreesde.

Opstelling FC Boshuizen : Goedhoop, Seghrouchni, Owel, Safi, Sinteur, Zenzen, Dasburg (Koeiman), Neuteboom, Boutachekourt, Pisas, Van Gils (Dreesde).

Basisopstelling Legmeervogels : Suzulmus, Ben Yerrou, Schartman, Spruit, Slijters, Akrouh, Lechkar, Postma, Smorenberg, Poyraz, Bakker.