Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Tiental FC Rijnvogels sleept punt uit het vuur

Mooi artikelbanner
Rumling bouw artikel

Hoofdklasse A- Ook in de tweede competitiewedstrijd eindigde FC Rijnvogels niet met elf man. Na een kwartier mocht (moest) Niek Ossevoort al de groene mat verlaten. Een overtreding buiten de zestien op rechts op Marc Halaux leverde hem de rode prent op. ‘Een zware beslissing’ mopperde een toeschouwer. ‘Die vent was er nog niet helemaal door en er stonden nog verdedigers in het centrum’, bromde hij nog na. Zijn onvrede was volgens vriend en vijand niet ten onrechte. Op dat moment hadden de Katwijkers na een prima start, een schot van Chadion Melfor werd geblokt en een vallende kopbal van Romano van der Stoep ging net over, via Max van Steen al de leiding genomen. Na een corner van Van der Stoep rondde de spits koelbloedig af.

Zo spelend leken de Kooltuinboys in het Betuwse Opheusden rijp om te gaan oogsten. Doch het duel kantelde na de fatale vijftiende minuut. Kevin Wijmer ging linksback spelen en Ricardo de Vlugt verhuisde naar het centrum van de defensie. De aanvalsdrift van de Vogels moest worden bijgesteld en het was nu zaak om de poort dicht te houden. Omdat de thuisclub met een man meer situatie de overhand kreeg moest het accent wel op verdedigen worden gelegd. De gastheren sprongen slordig met de mogelijkheden om en bijna was het 0-2 geworden toen Arie de Vreugd na een vrije trap van Jaap van Duijn vallend inkopte en doelman Peter Veeneman  alle moeite had om een tweede treffer te voorkomen. De rust werd zonder verdere schade gehaald.

Geco artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Dat het in het tweede bedrijf een kwestie van overleven zou worden lag dik voor de hand. De vleugelspelers van de thuisclub, Noe Bokila en Marijn de Kler, kregen volop de ruimte en de bezoekers kwamen duidelijk een mannetje tekort. Toch groeven zij zich niet in en trachtten met een aantal goede aanvallen de bakens te verzetten. Vooralsnog leidde dit niet tot verontrustende momenten voor de kooi van Veeneman. Uit een van deze tegenstoten schoot Van der Stoep naast. De druk op de Katwijkse veste bleef echter aanhouden en halverwege de tweede helft kopte de geheel vrijstaande Remy Raterink de gelijkmaker snoeihard van dichtbij binnen. Het doelpunt dat niet uit kon blijven.

De Katwijkers rechtten echter de ruggen en gingen ondanks een man minder toch op zoek naar de volle buit. Gewaagd en gedurfd, maar dapper. De beloning bleef echter uit al waren er kort voor het scheiden van de markt twee dotten van kansen die alsnog goed voor een driepunter waren. Voordien kwam verdediger Ted de Man een teenlengte tekort om een vrije trap van Sammy Zandbergen tot de winnende treffer te promoveren. De ultieme mogelijkheid om de zege over de streep te trekken was echter voor Van der Stoep. Na een loepzuivere voorzet van Van Duijn faalde de nummer 10 echter door van dichtbij de trekker over te halen en naast te knallen. Tussentijds- hoe frappant- moest doelman Jeffrey Verkerk zijn eerste echte redding verrichten om zijn team in de race te houden. Toch bleven de gasten er in de dying seconds in geloven. Nu was het verdediger Reno van Heiningen die een vrije trap uit een- weliswaar moeilijke maar niet onmogelijke- hoek de bal van dichtbij via de paal naast kopte. Ondanks het harde werken werd het dus een magere oogst. De gastheren waren weliswaar in de meerderheid maar op basis van de kansen lag een zege voor de rood-witten meer voor de hand. Met gemengde gevoelens toog men richting Katwijk. Er had meer ingezeten.

FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Ted de Man, Kevin Wijmer (72. Reno van Heiningen), Niek Ossevoort, Luuk Slegt, Ricardo de Vlugt, Romano van der Stoep, Chadiom Melfor (70. Joey Lauhouh), Max van Steen (72. Sammy Zandbergen), Jaap van Duijn.

 

Slingerland artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten