donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing AFC-FC Rijnvogels (hoofdklasse), plus afscheid nemen van..

Voorbeschouwing AFC-FC Rijnvogels (hoofdklasse), plus afscheid nemen van..

-

Aanstaande zaterdag de finale van het seizoen. Op naar sportpark Goed Genoeg om een van de oudste clubs in onze hoofdstad te bestrijden. Voor de thuisclub is het een bijzonder spannende finale want slechts bij winst en een misstap van Nootdorp kunnen zij promotie/degradatievoetbal nog ontlopen. Dus is het er de Amsterdammers alles aan gelegen om tot het bekende gaatje te gaan en de laatste strohalm te grijpen. Voor de Katwijkse Vogels is het dus een wetenschap dat het op een flinke portie tegenstand kan rekenen. Voor het team van trainer Jimmy Simons is het zaak om de zesde plaats vast te houden, een redelijke eindklassering na een min of meer verloren seizoen. De laatste drie wedstrijden waren de Kooltuinboys aardig in vorm en sloten deze allemaal winnend af. Terugblikkend op het eerste duel tegen AFC in de fase waarin het allemaal nogal stroef ging leert dat er met 10 man op wilskracht een 1-1 gelijkspel uit het vuur werd gesleept. Ook in het laatste duel van de competitie zal het team wilskracht moeten tonen om het seizoen met enige glans helemaal af te sluiten. Afgelopen zaterdag deed dit het al voor eigen thuispubliek door Nootdorp met 7-1 een pak billenkoek te geven. Nu nog één keer met de billen bloot.

Afscheid spelers na Nootdorp thuis

Na de wedstrijd tegen Nootdorp werd er afscheid genomen van een aantal spelers. Zij werden met een persoonlijk statement door voorzitter Peter Plug toegesproken en door de dames Jacqueline Aandewiel en Olga Knetsch van een boeket en een paar knuffels voorzien. Onder degenen die afscheid namen bevond zich ook Jan Schaap die na een aantal jaren stopt als begeleider. Hij zal zich echter wel op een ander vlak voor de club blijven inzetten. De ballenjongens werd verrast met een gesigneerd shirt van de spelers.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read