Werk aan de winkel voor FC Rijnvogels

Hoofdklasse A (zaterdag)- Na de 3-1 nederlaag uit bij Smitshoek lijkt het zinvol om deze week nog eens rustig te evalueren waarom deze nederlaag tot stand kwam en de manier waarop. Er ligt huiswerk op de plank. Dit voor de rust in het wit gestoken Katwijkers ondermaatse duel moet tegen het daglicht worden gehouden. In zekere zin was de wedstrijd vergelijkbaar met die van vorige week tegen Feyenoord. Slecht verdedigen leverde al een vroege 2-0 achterstand op. Deze werd- in tegenstelling tot vorige week- voor de thee tot 2-1 gereduceerd. In het tweede bedrijf begonnen de Vogels pas echt aanvaardbaar te voetballen en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Het bleek een vergeefse jacht. Het zat bepaald niet mee rond de 68ste minuut waarin in zestig tellen tijd drie kansen teloor gingen. Romano van der Stoep liet een uiterst bruikbare voorzet half van de pantoffel glijden, Max van Steen trof doelman Mike van de Wijngaart en vervolgens schoot Luuk Slegt in kansrijke positie net naast de verkeerde kant van de paal. Een gelijkmaker hing in de druilige  herfstlucht. Een schot van Jaap van Duijn scheerde de buitenkant van de paal en Van Steen zag zijn gelijkmaker afgekeurd worden. Net als vorige week zag de linesman buitenspel daar waar de meesten het niet zagen. Kortom, kansen genoeg om minimaal een punt uit Barendrecht weg te slepen en mogelijk meer. Met een sublieme vrije trap in de verre hoek van Jurien Reinata verdwenen de laatste Katwijkse illusies als sneeuw voor de zon.

Terugblikkend op de eerste helft: Een snelle openingstreffer van John van Vlugt die vrijstaand Mitchell Zandbergen kansloos liet. De vroege achterstand deed de Vogels wakker schudden en de gelijkmaker leek niet lang op zich te laten wachten. Van Duijn leek inderdaad op weg, maar Van de Wijngaart keerde half en de rebound van Chadion Melfor was voor de doelman. Melfor zelf zag een rush ook net niet beloond. Damian van den Oever was aan de overzijde wel trefzeker toen hij na half ingrijpen van de weifelende defensie de marge naar 2-0 tilde. Een onberispelijk ingeschoten penalty van Van Duijn- Melfor werd tegen het kletsnatte gras gewerkt- bracht het geloof enigszins terug. Al met al werd er slordig gevoetbald en teveel duels verloren en was het rapportcijfer derhalve onvoldoende.

Na de thee waren de bezoekers aan de beterende hand. Zoals eerder omschreven werd er meer druk gezet, meer ballen veroverd en sneller gespeeld. Het leidde niet tot het gewenst resultaat al gokte trainer Jimmy Simons met verse krachten op nog meer aanvallende impulsen. Robbin van Dij,k Joey Lauhouh en Jesse Driebergen werden ingebracht en ook de inzet steeg met de minuut. Het rendement bleef uit. De schade die in de eerste helft was opgelopen kon niet meer worden gerepareerd. Na de winst in de seizoensouverture zakken de Vogels naar een bedenkelijke plaats op de ranglijst. Aanstaande zaterdag rehabilitatie tegen Ter Leede?

FC Rijnvogels: Mitchell Zandbergen, Kevin Wijmer (57. Jesse Driebergen), Arie de Vreugd, Ricardo de Vlugt, Niek Ossevoort, Luuk Slegt, Sammy Zandbergen (68. Robbin van Dijk), Romano van der Stoep, Chadion Melfor (62. Joey Lauhouh), Max van Steen, Jaap van Duijn.