Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Zevenklapper FC Rijnvogels met onstuitbare Ivailo Staal (plus podcasts)

Mooi artikelbanner
Duke of Oz artikel

Hoofdklasse A (zaterdag)- Het was niet voor het eerst dit seizoen dat Ivailo Staal vanuit een corner met het hoofd scoorde. Bij de laatste thuiswedstrijd verrichtte hij een huzarenstukje door vier keer (!!) uit een corner raak te koppen. Een zeldzaamheid die sporadisch op het wedstrijdniveau voorkomt. Op de Kooltuin zullen ze het komend seizoen deze talentvolle speler missen. Met zijn kwartet rake kopstoten was hij natuurlijk de grote man in een uitstekend draaiend team. Terechte opmerkingen langs de lijn bij een vandaag verwend publiek: ,,Als het team het hele seizoen zo had gespeeld had het in de prijzen moeten vallen.” Geen wartaal want niet alleen zaterdagmiddag maar ook de week daarvoor had Smitshoek voor de gretig fladderende Vogels het hoofd al moeten buigen. De belabberde eerste helft van het seizoen lijkt al weer lang geleden.

 

Voorthuijzen artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Rabobank artikelbanner

Nootdorp was nog niet helemaal gevrijwaard van het spelen voor de nacompetitie voor lijfsbehoud, maar er viel voor de geel-zwarten niets te halen op de Kooltuin. Kanttekening: als na de anschlusstreffer van Maurica Kerkhof kort na het begin van de tweede helft Nootdorp een unieke kans op de gelijkmaker niet had gemist had een en ander mogelijk anders gelopen. Toen kort daarop Yannick Blom met rood (2x geel) vroegtijdig mocht gaan douchen was het met de bezoekers gedaan. De gastheren speelden met de tegenstander en het is dat doelman Yannick Augustinus een aantal keren in de weg lag anders zou het scorebord de dubbele cijfers hebben aangegeven. Het bleef de gasten bespaard.

Nootdorp kwam goed uit de startblokken en testte de kwaliteit van doelman Wesley de Ruiter die geen vroege treffer om de oren wenste te krijgen. Het was het eerste en voorlopig laatste wapenfeit van de bezoekers. Het was een wake-up call die de lont in het rood-witte kruitvat deed ontsteken. In no-time was het 2-0. Eerst kopte Ivailo Staal zijn eerste binnen na een corner van Jaap van Duijn en twee minuten later bediende een goed doorzettende Joey Lauhouh Robbin van Dijk op maat, 2-0. De Vogels waren los doch vergaten de marge te verruimen. Zij bleven de bovenliggende partij, maar de scherpte ontbrak en de teugels leken iets gevierd te zijn. De bezoekers vonden ook geen gaatje in de Katwijkse muur waarin Kevin Wijmer voor het eerst weer in de basis stond. Met een 2-0 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht toen de rust aanbrak.

Kort na aanvang van het tweede bedrijf leek het weer even een wedstrijd te worden toen Maurice Kerkhof de spanning terug bracht. En zoals eerder beschreven ontsnapten de Katwijkers aan de 2-2 toen Polina Luiza rakelings voorlangs mikte en viel het doek voortijdig voor Nootdorp toen Yannick Blom mocht inrukken. Alsof er een ballon langzaam leeg liep zo gestadig verdween het verzet van de gasten. De thuisclub toonde suprematie en speelde o zo makkelijk het leer rond. Eerst troffen Romano van der Stoep en Joey Lauhouh Augustinus nog op hun weg naar mogelijk succes.

Het bleek uitstel van executie. Lauhouh stelde Arno Dijkstra met een panklare assist in staat om de 3-1 binnen te jagen. De Rijnvogel motor draaide op volle toeren. Staal kopte numero 4 binnen na een corner van Van der Stoep. Hij flikte dit kunstje wederom na een corner van Van Duijn (5-1) en alsof het nog niet genoeg was deed hij er nog een schepje bovenop. Ook een corner van Van der Stoep vond het trefzekere hoofd van de man van de dag en het halve dozijn was daar. En Nootdorp? Het moest lijdzaam toezien en alleen nog maar tegenhouden. Het laatste woord was aan Van Duijn. Uit een vrij lastige hoek zond hij zijn vrije trap laag tussen een mêlee van gele en zwarte kousen en of iemand het de knikker nog toucheerde bleef in het ongewisse.

Feit is echter wel dat de zevenklapper hiermee een feit was. Voor het thuispubliek een leuke afscheidsvoorstelling van het seizoen dat aanstaande zaterdag met de uitwedstrijd tegen AFC weer tot het verleden zal behoren.

FC Rijnvogels: Wesley de Ruiter, Bright Ampong, Pieter van den Breggen, Kevin Wijmer (62. Mart Spierdijk), Oliver Rifai (69. Wouter Soomer), Luuk Slegt, Ivalio Staal, Romano van der Stoep, Joey Lauhouh, Robbin van Dijk (59. Arno Dijkstra), Jaap van Duijn.

Scoreverloop: 11. Ivailo Staal 1-0. 13. Robbin van Dijk 2-0. 52: Maurice Kerkhof 2-1. 63. Arno Dijkstra 3-1. 66. Ivailo Staal 4-1. 74. Ivailo Staal 5-1. 81. Ivailo Staal6-1. 89. Jaap van Duijn 7-1.

Beluister hier de podcasts van mediapartner RTV Katwijk met uitblinker Staal en trainer Jimmy Simons:

 

OWN artikelbanner
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten