Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

DoCoS sluit seizoen af met zege op CVC Reeuwijk

Catsanddogs artikel
Mooi artikelbanner

Tweede klasse C (zaterdag)-Vorige week stelde DoCoS een langer verblijf in de tweede klasse veilig. Het verloor weliswaar met 0-2 van Valken’68, maar door puntverlies van de concurrentie spelen de rood-witten volgend seizoen gewoon weer op het vijfde amateurniveau. In de laatste speelronde van de huidige competitie speelde het team van trainer Nico van der Salm uit bij CVC Reeuwijk. Voor de oefenmeester zou het zijn laatste wedstrijd in dienst van de Leidse ploeg zijn. Zijn mannen gaven hem een waardig afscheid door met een overwinning van het veld te stappen. Het werd 1-2, al was het spel niet best.

Een kwartier voor tijd mocht Mitchel Klein nog wat minuten maken. De buitenspeler liep eind oktober een scheur in zijn schedel op in een ontmoeting met Honselersdijk. Na een lange herstelperiode gaf hij zelfs de winnende assist.

Voorthuijzen artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Sepa green artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

Klein over de wedstrijd: ,,Het was van beide kanten verre van een goede wedstrijd. Het was rommelig alhoewel wij wel sterker waren. CVC Reeuwijk speelde nog ergens om, zij hadden namelijk nog rechtstreeks kunnen degraderen. Dat was aan het spel niet af te zien, dan zou je meer vechtlust moeten verwachten. Na ongeveer een half uur spelen kwamen wij op voorsprong door wederom een doelpunt van Chris van Empel. Verder gebeurde er de eerste helft eigenlijk niets opzienbarends meer.”

De invaller (foto hieronder) over het tweede bedrijf:,,We wisten eigenlijk moeiteloos stand houden. Het niveau van de wedstrijd zakte nog verder weg. Er gebeurde weinig tot niets. Een kwartier voor tijd mocht ik invallen. Dat hadden de trainer en ik van tevoren al afgesproken. Zo kon ik seizoen toch nog waardig afsluiten na een hele vervelende periode van herstel. Het was een fijn gevoel het veld weer te kunnen betreden. Al gauw werd ik door een goede steekbal vrijgespeeld, ik zag Danny Maaskant vrij staan, gaf af en hij zette zijn krabbel onder de goal. De wedstrijd was toen wel gespeeld. Dat zij kort voor tijd nog tegen scoorde, was een doelpunt voor de statistieken. De overwinning is verdiend en dat zonder groots te spelen. Namens het hele team willen wij onze trainer Nico bedanken voor de plezierige samenwerking in de afgelopen jaren. Het was een fijne samenwerking.”

Note redactie: een nabeschouwing op het seizoen van DoCoS volgt uiteraard nog!

Foto’s: met dank aan R. van Abswoude

Brasserie meelfabriek
OWN artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten